VESTI

RESTRIKTIVNE MERE U SOMBORSKOJ BOLNICI - SAMO URGENTNE OPERACIJE

13742

Zbog sveukupnog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja PCR pozitivnih medicinskih radnika, od sutra (13. novembra) ponovo se menja organizacija rada u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru.

-Prestaje redovan rad svih specijalističkih i subspecijalističkih ambulanti. Svi pacijenti, koji se pripremaju za intervencije u ustanovama tercijarnog nivoa, biće dijagnostički obrađeni.Svi hitni pacijenti će se, po ranije utvrđenim kriterijumima primati u bolnicu, nakon sprovedene trijaže od strane medicinskog osoblja na glavnom ulazu u bolnicu, u ulici Sime Matavulja, navodi se uz ostalo u saopštenju somborske bolnice.

U saopštenju se još naglašava da se, do daljnjeg, odlaže elektivni operativni program, a radi se urgentni operativni program, trauma (povrede) i maligniteti.

Prijem onkoloških pacijenata, koji primaju hemoterapiju ili su u pripremi za hemoterapiju i kontrole, obavljaju se po ranije definisanim protokolima.Prijem pacijenata za dijalizu obavlja se po rasporedu Odseka za hemodijalizu Internog odeljenja.

-Molimo sve građane koji imaju respiratorne tegobe kao što su kašalj, povišena temperatura, gubitak čula ukusa i mirisa, bolove u mišićima, glavobolja i slično, da se prvo jave u respiratornu ambulantu nadležnog Doma zdravlja, kako bi se obavili pregledi i trijaža pacijenata koji bi se, uz predloženu terapiju, vraćali kući ili bili upućeni u respiratornu ambulantu bolnice, radi dalje obrade i dijagnostike. Na ovaj način bi se obezbedili bolji i efikasniji rad respiratorne ambulante bolnice, zaključuje se u saopštenju Opšte bolnice, koje je potpisao vd direktora, dr Dragan Rastović.

Po poslednjim podacima, u somborskoj bolnici nalazi se 15 pacijenata kod kojih je potvrđen Korona virus, dva PCR pozitivna pacijenta su na mehaničkoj ventilaciji (respiratoru).

Među PCR pozitivnim je i 12 lekara, 25 medicinskih sestara, 2 administrativna radnika i 2 radnika tehničke službe.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!