VESTI

SAMODOPRINOS OD 3% ISTEKAO, SAMODOPRINOS OD 1% OBRAČUNAVAĆE SE JOŠ 3 GODINE

13819

Samodoprinos od 3% Apatincima je istekao sa poslednjim danom prošle godine, dok se samodoprinos od 1% obračunava još tri godine, odnosno do kraja 2023. godine.

-Obaveštavamo vas da, zaključno sa 31.12.2020. godine prestaje da važi „Odluka o uvođenju samodoprinosa od 3% za područje naseljenog mesta Apatin, za period od 1.1.2016. do 31.12.2020. godine“ broj 014-46/2015-I od 28.12.2015. godine. Prestankom važenja ove odluke, prestaje obaveza uplate mesnog samodoprinosa od 3% zaposlenih koji imaju prebivalište na području naseljenog mesta Apatin, stoji u obaveštenju o samodoprinosu od 3% i 1%, koje su, zajednički, firmama uputili Mesna zajednica Apatin i Opštinska uprava opštine Apatin.

Dakle, Apatincima od 1. januara prestaje da važi obaveza plaćanja samodoprinosa od 3%, što automatski znači i uvećanje zarada za ovaj procenat. Inače, poslednje izglasavanje ovog samodoprinosa je bilo upitno, s obzirom na brojne neregularnosti tokom dvonedeljnog glasanja. Osim toga, građani su često negodovali zbog netransparentnosti u trošenju ovih sredstava, sumnjajući u njihovu zloupotrebu.

Sa druge strane, samodoprinos od 1 odsto je i tokom glasanja i sve godine, koliko traje, dobio nepodeljenu podršku građana, jer su sredstva konkretno usmerena za pokrivanje troškova sahranjivanja, održavanje groblja i naknade za novorođene bebe.

13820

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!