VESTI

SISTEM 48 – USLUGA KOJE VIŠE NEMA

14388

Kad je uvođen, Sistem 48 je najavljen u medijima kao „jedinstven informacioni sistem u Evropi kojim se u roku od samo 48 sati rešavaju problemi građana, te da služi za bolje upravljanje opštinom i kvalitetnijom kontrolom javnih preduzeća”.

-Objedinjujući rad svih javnih preduzeća u opštini Sistem 48 omogućava rešavanje problema i zahteva građana, raspolaganje sredstvima na nov, moderan i funkcionalan način zasnovan isključivo na tehničkim podacima i činjenicama. Sistem je u potpunosti u funkciji građana koji pomoću njega lakše i brže rešavaju problem iz domena komunalnih preduzeća, i danas stoji na opštinskom sajtu u opisu Sistema 48.

Samo lepo zvuči i – ništa više. Jer, zapravo, ovaj sistem nikad nije zaživeo zapravo. Sve je, od početka bila samo forma, a danas nema ni nje. Ako želite prijaviti problem – ne može. Ukoliko želite pregledati primljene zahteve i pročitati odgovore – nema ih. Sistem 48 ne radi.

Prateći kako funkcioniše, bilo je već odavno jasno da on više nema nikakvu svrhu (ako je ikad i imao). Zahtevi su objavljivani selektivno, selektivno su objavljivani i odgovori, selektivno se mnogim prijavama gubio trag... Sve je zavisilo od pitanja. Ona o pregorelim sijalicama na banderama su prolazila, ostala već teže. Odavno se slutio kraj.

Uostalom, kome, dok je na vlasti, trebaju neprijatna pitanja, prozivke i podsećanja na obećano, a neodrađeno... I ovako otuđena vlast, gašenjem Sistema 48, se još više otuđila. Ostao je još samo jedan vid komunikacije sa direktorima javnih preduzeća i predsednikom opštine – “Pitajte predsednika” i “Pitajte direktore”.

Mi smo pitali. Više puta. Direktori su katkad i odgovarali, ali predsednica, od prvog dana postavljanja na tu funkciju, uporno ignoriše pitanja i izbegava odgovore. Iako joj je to, osim ostalog, u opisu radnog mesta.

No, bez obzira na njeno ćutanje, sve što smo želeli da saznamo, saznali smo...

Toliko o (ne)bitnosti. DŽaba funkcija.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!