VESTI

SKUPŠTINA OPŠTINE USVOJILA LOKALNI AKCIONI PLAN ZA SREDNJOŠKOLCE

13810

Skupština je na današnjoj sednici usvojila odluku o pristupanju izradi lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja učenika srednjih škola i srednjoškolskog obrazovanja na teritoriji opštine Apatin za period 2021. – 2024. 

U okviru prvog člana ove odluke predloženo je stipendiranje najboljih učenika koji se školuju u srednjim školama na teritoriji opštine Apatin, konkurs za 20 učenika srednjih škola van teritorija opštine Apatin čije će školovanje u apatinskim srednjim školama biti subvencionisano putem pokrivanje troškova smeštaja i ishrane u Domu učenika, formiranje IT inkubatora kao oblika neformalnog obrazovanja gde će biti omogućena obuka i rad za učenike koji pohađaju srednje škole na teritoriji opštine Apatin, obuka za pokretanje sopstvenog biznisa za maturante, podrška prilikom samozapošljavanje mladih, osnivanje Fonda za neformalno obrazovanje, edukacija iz oblasti stranih jezika sa mogućnošću sticanja međunarodno priznatog sertifikata za učenike koji pohađaju srednje škole na teritoriji opštine Apatin, poboljšanje i osavremenjavanje uslova za rad srednjih škola sa teritorije opštine Apatin, uspostavljanje sistema merenja uspešnosti i nagrađivanje najuspešnijih profesora srednjih škola sa teritorije opštine Apatin i podrška projektima učeničkog preduzetništva. 

Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać, istekla je važnost ove strategije koja ima za cilj da u narednom periodu poveća broj đaka u apatinskim srednjim školama, a prvenstveno iz razloga što postoje kapaciteti u našoj opštini da se tako nešto sprovede. Kao neko ko će se baviti ovim projektom i mladima uopšte, biće novoimenovani pomoćnik predsednika opštine za obrazovanje i omladinsku politiku Milka Nikšić. 

Nadam se da će pomenuti lokalni akcioni plan obezbediti uslove koji će omogućiti mladima u našoj opštini da u potpunosti dostignu svoje potencijale, aktivno učestvuju u društvu, doprinoseći ne samo sopstvenom razvoju, već i razvoju društva, rekla je Dubravka Korać.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!