VESTI

SOMBORSKI DOM UČENIKA, NAKON DECENIJU I PO, KONAČNO LEGALIZOVAN

14529

Nakon puno godina i projekata, te dobijenih saglasnosti, somborski Dom učenika srednjih škola konačno je, ovih dana, dobio Rešenje o legalizaciji, koje mu je izdalo Odeljenje za prostorno planiranje, urbanizam i građevinarstvo Gradske uprave Sombora.

Problem datira još od perioda proširenja smeštajnih kapaciteta Doma, koje je trajalo od 1999. do 2006. godine, nakon čega nije ishodovana upotrebna dozvola.

-Tada je uklonjen ravni krov iznad drugog sprata i tu su izgrađene 24 sobe za smeštaj učenika, jedna učionica i četiri službene prostorije. Kada sam, 2016. godine, došao na čelo ustanove krenuli smo u legalizaciju. Napravili smo Glavni projekat zaštite od požara i u skladu sa smerenicama i upustvima iz njega izradili još pet projekata - arhitekture, električnih i mašinskih instalacija, sistema za automatsku dojavu požara i hidrotehničih instalacija. Na svih šest projekata dobili smo saglasnost MUP-a, objašnjava Dragan Dodić, direktor Doma učenika srednjih škola u Somboru.

Nakon izrade svih projekata i dobijenih saglasnosti uz pomoć Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, kao i iz sopstvenih izvora, obezbeđena su sredstva za radove predviđene ovim projektima. Po njihovom završetku, Odeljenje za vanredne situacije somborskog MUP-a izdalo im je rešenje o ispunjenosti protivpožarnih uslova.

Porom je izrađen Izveštaj zatečenog stanja objekta, što je bio poslednji korak za izdavanje rešenja o ozakonjenju Doma učenika srednjih škola Sombor.

-Sve što je urađeno utiče na podizanje nivoa bezbednosti učenika, korisnika usluga Doma, što nam je svakako prioritet. Takođe, legalizacijom ustanove otvara se mogućnost kapitalnog ulaganja u zgradu, jer više ne postoje prepreke za izdavanje građevinske dozvole. U budućnosti ćemo nastojati da unapredimo ustanovu u svakom segmentu, posebno uslove za boravak učenika, naglašava direktor Dodić.

Somborski Dom učenika ima 89 jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih soba, sa ukupno 254 ležaja. Sve sobe su prve kategorije, imaju svoje kupatilo, centralno grejanje i bežični internet.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!