VESTI

Somborski POLjOPRIVREDNICI se pridružili BLOKADAMA do ispunjenja zahteva

16207

 

Sinoć oko 20:30, sa tridesetak traktora, poljoprivrednici iz Sombora i okolnih sela blokirali su prilaze centru Sombora, na raskrsnici Staparskog puta, Pariske ulice i Venca Stepe Stepanovića, odnosno na raskrsnici Venca i Sonje Marinković.

Kako je rečeno SOinfo.org portalu namera je protest potraje do ispunjenja većine zahteva poljoprivrednika koje su pred državno rukovodstvo postavili pre nekoliko dana.

- Moraju malo da popuste seljaci, ali mora da popusti i država. Trenutno je problem taksa za odvodnjavanje koju žele da priznaju u Vojvodini, ali ne i Srbiji, iako je jasno rečeno da jedni bez drugih ne možemo i nećemo - raportirao je Stevica Rajčanji, jedan od članova odbora somborskog protesta poljoprivrednika. Napominje da pregovori traju i da je potrebno usaglasiti sitnice, ali da trenutno niko ne želi da odstupi.

- Poljoprivrednici su pristali na predloženu cenu suncokreta od 535 evra po toni plus pdv. Navodno, što Ana Brnabić nije rekla u izjavi za televizuju, od ulja bi trebalo da bude dodata akciza od osam, devet dinara, što bi poljoprivrednicima bilo prihvatljivo - predočio je Rajčanji.

- Mi ostajemo na blokadi do ispunjenja zahteva. Otvaraćemo i zatvarati blokade tokom noći, da građani ne trpe previše, ali da ipak svi moraju da obrate na poljoprivrednike. Ovo je zaista jedini način da skrenemo pažnju na naše probleme - objasnio je sagovornik somborskog portala.

Tokom noći, bez dogovora, okončana je ova runda pregovora u Novom Sadu. Predstavnici poljoprivrednika kažu da su odustali od dela svojih zahteva, da su popuštali koliko su mogli, ali da predstavnici Vlade Srbije nisu želeli da daju čvrsta uverenja da će obećano biti i ispunjeno. Prema informacijama sa protesta u Novom Sadu, javljaju se poljoprivrednici iz svih delova Vojvodine i Srbije, spremni da se pridruže i pojačaju blokade.

SOinfo.org je od dobro obaveštenih izvora, koje nećemo imenovati kako ne bi trpeli posledice i doživljavali neprijatnosti, obavešten da je u prethodnih nekoliko dana poljočuvar Trivić iz Stanišića, inače i predsednik „tamošnjeg fudbalskog mutanta”, „dobronamerno kontaktirao” pojedine poljoprivrednike kako se ne bi pridružili protestima.

- Ljudi su bili zaprepašćeni i zabrinuti šta sve jedan pojedinac, blizak određenim lokalnim političkim strukturama, daje sebi za pravo. Pitaju se i kakve bi korake mogao preduzeti, ako se protesti nastave ili postanu još masovniji - kažu naši izvori.

16208

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!