VESTI

Šta se dešava sa konkursom za izbor direktora Somborskog doma učenika? KO KRŠI ZAKON??

14766


Još u septembru je raspisan konkurs za izbor direktora doma učenika u Somboru na koji su se prijavila 3 kandidata. Prema informacijama do kojih smo došli, jedan od kandidata se povukao, a u izboru preostala dva kandidata, dosadašnji direktor Dragan Dodić je ubedljivo pobedio Nikolu Lančuškog i dobio ubedljivu podršku upravnog odbora za drugi mandat.

Naša dalja saznanja govore  da je kompletna konkursna dokumentacija predata u pokrajinski sekretarijat za obrazovanje koji je nakon anonimne prijave poslao i vanrednu inspekcijsku kontrolu u dom učenika u Somboru. Inspektorka koja je vršila kontrolu je utvrdila da nikakvih nepravilnosti nije bilo i da je konkurs sproveden u skladu sa zakonom, o čemu je obavestila pismenim putem sekretarijat za obrazovanje AP Vojvodine u kome se i danas nalazi ovaj predmet.

Danas smo se obratili pokrajinskom sekretaru za obrazovanje Žoltu Sakalašu sa pitanjem šta se konkretno dešava sa pomenutim predmetom i zašto još nije poslat u Vladu na usvajanje? Odgovor na postavljeno pitanje do objavljivanja ovog teksta nismo dobili.

Dok čekamo odgovor od pokrajiskog sekretara, ostaje mnogo nedoumica:

Da li se i po čijem nalogu krši zakon i konkurs sproveden u skladu sa zakonom drži u fioci? Ako se drži, da li je problem što nije pobedio kandidat koji je po volji SNS-a?

U krajnjem, zašto se uopšte i raspisuju i sprovode konkursi ako ih se nadležne institucije neće pridržavati?

Čemu zakoni ako ih niko neće poštovati?

Nedavno smo videli koliku je štetu pretrpela država u EPS-u gde je direktor mimo svakog zakona na tom mestu već 4,5 godine. Da li se i ovde sprema imenovanje nekog "Grčića" čime se može dovesti u pitanje i rad somborskog doma učenika?

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!