VESTI

ŠTRAJK NOVINARA! Zaposleni u “Somborskim novinama” mesecima bez plate

17294

 

Na adresu naše redakcije danas je stiglo saopštenje kolektiva “Somborskih novina”, u kojem obaveštavaju sve svoje čitaoce kako u sutrašnjem broju neće biti informacija od značaja za građane, već samo plaćene strane, kako bi ispoštovali svoje stranke i poslovne partnere. Naše kolege navode da su, zbog neisplaćenih zarada, stupili u štrajk.

 “Sutrašnji broj „Somborskih novina“ ni po čemu ne zaslužuje da se nazove brojem, jer se osim čitulja, malih i poslovnih oglasa, u njemu neće moći pronaći druge informacije značajne za građane, iz razloga što su zaposleni u „Somborskim novinama“ jednoglasno odlučili da pokrenu štrajk.

Кolektiv „Somborskih novina“ bio je primoran da se odluči na ovakav radikalan potez, iako se mesecima borio da do toga ne dođe i da pre svega naši čitaoci ne ostanu uskraćeni za informacije.

Nažalost, zaposleni u „Somborskim novinama“ već mesecima ne primaju zarade, a razgovori sa direktorom nisu doveli do toga da se problem reši.

Zbog toga u sutrašnjem broju objavljujemo samo plaćene strane kako bismo ispoštovali svoje stranke i poslovne partnere, a kako će biti u budućnosti, u ovom momentu ne znamo.

Zbog svega navedenog kolektiv „Somborskih novina“ svoje čitaoce moli za razumevanje i podršku, te da nam oproste ovaj potez na koji smo se teška srca odlučili i što nismo mogli bar ovaj primerak novina da podelimo besplatno”, naveli su u saopštenju i pozvali sve građane koji žele da im pruže podršku da dođu sutra u 9 časova ispred šaltera „Somborskih novina“ (ulica Laze Кostića), gde će razgovarati sa čitaocima i iskazati svoje nezadovoljstvo situacijom u koju su dovedeni.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!