VESTI

SVEČANO OTVORENA KANCELARIJA JEDINSTVENE SRBIJE U APATINU

14244

OJAČATI STRANKU I SAMOSTALNO NA IZBORE

Juče je u Apatinu svečano otvorena kancelarija Opštinskog odbora  Jedinstvene Srbije. Svečanom otvaranju kancelarije, koja se nalazi na spratu zgrade bivšeg suda prisustvovali su, pored članova i simpatizera stranke i Miroslav Bošković, v.d. predsednika PO JS, Nataša Zlatković, potpredsednica PO JS, Milan Radovanović, predsednik IO POJS, Vukašin Elez, potpredsednik IO PO JS i predsednik GO JS Sombora i Zoran Stanojević, predsednik OO JS Odžaka.

–Od kada postoji JS u Apatinu, do sada nismo imali kancelariju. Uložili smo veliki trud da ovaj prostor privedemo nameni, jer je bio zapušten i devastiran. Uz moj i trud mojih saradnika uspeli smo, rekao je novi predsednik OO JS Apatin, Đoko Korać, koji je ovu dužnost preuzeo pre tri meseca.   

Vukašin Elez, potpredsednik IO PO JS je izrazio zadovoljstvo što je apatinski odbor nastavio da radi i sledi program koji je utemeljio predsednik stranke, Dragan Marković Palma.

-Naš cilj je da ono što je danas u Jagodini prenesemo i na Apatin i na druge gradove u Vojvodini, kao što su besplatan prevoz građana na području cele opštine, pravo na besplatno lečenje i prevoz do kliničkih centara svih koji za to nemaju sredstava, istakao je Elez.

Odgovarajući na naše pitanje o mogućnosti samostalnog izlaska na izbore, predsednik OO JS je istakao da apatinski odbor postoji od 2007. godine i da do sada nikada samostalno nije izlazio na lokalne izbore, već uvek u koaliciji sa SPS-om.

Na naše podsećanje da je, nakon što je ta koalicija 2016. godine izgubila vlast u Apatinu, JS dala podršku SNS-u, potom na poslednje izbore opet izašla u koaliciji sa SPS-om, koji je nakon izbora dao podršku SNS-u, pitali smo gde je, trenutno, apatinski odbor JS, uz SPS ili SNS?

-Mi smo ostali ni na nebu, ni na zemlji. Prošli smo najlošije. Izašli smo na izbore u koaliciji sa SPS-om, ali nismo zadovoljni jer nas kao koalicionog partnera nisu ispoštovali onako kako je trebalo. Veoma sam razočaran, jer smo izigrani. Cilj nam je da ojačamo stranku i samostalno izađemo na lokalne izbore, naglasio je Korać.

NJegove reči potkrepio je i predsednik IO PO, Milan Radovanović.

-Za sledeće izbore nećemo dozvoli da ovako prođemo. Siguran sam da bi samostalno dostigli cenzus, ali  tome ćemo odlučiti pred izbore. Sve opcije su na stolu. Ako smo uspeli da samostalno pređemo cenzus u opštini Žabalj i da osvojimo 33% glasova u Bačkom Petrovcu, što ne bi uspeli dostići cenzus i u Apatinu, smatra Radovanović.

Odgovarajući na naše pitanje da li je afera „Palma“ zapravo pritisak na predsednika JS da na predstojećim predsedničkim izborima podrži Aleksandra Vučića ukoliko mu se, kojim slučajem, kao protivkandidat pojavi Ivica Dačić, Nataša Zlatković, potpredsednica PO JS je odgovorila da nije u pitanju nikakav pritisak vlasti, već pokušaj opozicije da degradira predsednika JS.

-Ove optužbe na račun našeg predsednika Dragana Marinkovića Palme su najgnusnija laž koja je mogla da zadesi našeg predsednika od pojedinih opozicionih lidera. Ova afera je pokušaj degradiranja jednog domaćina i drugog najpopularnijeg političara u Srbiji. Palma je zamolio da se ubrza proces istrage kako bi se što pre skinula ljaga sa njega i njegove porodice. I u parlamentu smo apelovali da se ubrza istraga, istakla je Nataša Zlatković.    

Na sinoćnjem skupu čuo se i predlog da se uputi poziv Draganu Marinkoviću Palmi da poseti Apatin i pomogne otvaranje bar jednog proizvodnog pogona.

14245

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!