VESTI

U BEOGRADU SE OTVARA VIRTUELNI MUZEJ drZORANA ĐINĐIĆA

     BEOGRAD - Prvi virtuelni muzej u Srbiji posvećen prvom demokratskom premijeru dr Zoranu Đinđiću biće od 15. marta dostupan na internet adresi www.zorandjindjic.org. Nemački ambasador poklonio DVD sa uručenja nagrade „Bambi“ Zoranu Đinđiću. Osim ličnih predmeta koje je nosio u vreme atentata, privatnih fotografija i beležnica, muzejska postavka obuhvatiće ekskluzivne informacije i dokumenta koje svedoče o njegovom životu i radu. Fond dr Zoran Đinđić, u saradnji sa agencijom “Communis”, osmislio je projekat sistematizacije i digitalizacije Đinđićevog nasleđa kako bi ono na jednom mestu i na jedan inovativan način bilo dostupno široj javnosti.
   - Ove godine se obeležava desetogodišnjica otkako je Zoran Đinđić postao prvi demokratski premijer pa je otvaranje sajta i prilika da se mladi ljudi upoznaju sa njegovim životnim delom - kaže Ružica Đinđić, predsednica UO Fonda dr Zoran Đinđić, dodajući da je zahvaljujući nemačkoj ambasadi sadržaj muzeja preveden i na nemački jezik. Posetioci muzeja imaće uvid u celokupnu Đinđićevu biblioteku i pisanu građu koja se čuva u Arhivu Srbije, kao i uvid u njegove naučne i stručne radove iz oblasti filozofije i sociologije. Osim ličnih dokumenata i privatnih fotografija, predmeta i beleški, u delu muzeja nalaze se i video snimci, audio zapisi sa sednica Vlada, kao i njegovi govori i citati, a poseban deo predstavljaju virtuelne 3D ture radnih prostora u kojima je boravio, kao gradonačelnik Beograda i kao predsednik vlade Srbije. Nemački ambasador Volfram Mas juče je poklonio DVD izdanje sa dodele nemačke medijske nagrade “Bambi” 2002, koju je Đinđiću uručila kancelarka Angela Merkel. Virtuelni muzej svečano će otvoriti predsednik Srbije Boris Tadić 15. marta u Domu omladine.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!