VESTI

U somborskoj bolnici počela sa radom novoformirana Jedinica za moždani udar

14873

 

Tokom letnjih meseci, iz sopstvenih sredstava, Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ Sombor izvršila je niz radova na objektima koji se nalaze u bolničkom kompleksu na Apatinskom putu. Jedan od važnijih projekata svakako je bio rekonstrukcija i adaptacija prostora u kojem je predviđeno da bude smeštena novoformirana Jedinica za moždani udar, kao i opremanje adekvatnom medicinskom opremom i novim, električnim krevetima. U toku proteklih godinu dana edukovano je osoblje Odeljenja po međunarodnim standardima predviđenim za lečenje pacijenata sa moždanim udarom. U planu je i nabavka aparata za ultrazvučni pregled krvnih sudova vrata čime će se olakšati dijagnostički postupak, stoji na zvaničnom sajtu somborske bolnice.

Zahvaljujući svemu tome, na Odeljenju za neurologiju Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor počela je sa radom Jedinica za moždani udar. Jedinica je opremljena sa 6 bolesničih postelja za zbrinjavanje pacijenata po principima poluintenzivne nege, sa savremenim monitorima, infuzinim pumpama i pratećom opremom.

Značaj zbrinjavanja pacijenata u Jedinici za moždani udar je u ranoj detekciji faktora koji mogu biti uzrok moždanog udara, a što će odrediti način lečenja. Pacijenti će provoditi 24 do 72 sata na kontinuiranom monitoringu vitalnih parametara, u zavisnosti od težine kliničke slike i mogućih etioloških faktora. Praćenje pacijenata koji su lečeni u specijalizovanim Jedinicama za moždani udar pokazalo je da je oporavak bolji i brži, sa manjim komplikacijama i manjim mortalitetom.

14874

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!