VESTI

UG "BEZ STRAHA": KO JE ZAPRAVO ŽRTVA?

13664

REAGOVANJE NA "NAPAD" NA PREDSEDNICU OPŠTINE: KO JE ZAISTA ŽRTVA? 

U toku današnjeg dana više lokalnih medija bliskih vlasti, objavilo je da je priveden naš sugrađanin Sreto Miličević iz Apatina, a zbog napada i ugrožavanja bezbednosti   predsednice opštine Apatin, Dubravke Korać.

Dok se ovi mediji utrkuju da osude bez suđenja Sretu Miličevića, nepoštujući prezumpciju nevinosti, istine radi, smatramo da javnost ima pravo da zna sve detalje događaja, a do kojih smo došli u razgovoru sa neposrednim učesnicima i očevicima događaja.

05. septembra 2020. godine, policija je postupajući po nalogu Dubravke Korać, u popodnevnim časovima, izvršila proveru na licu mesta i utvrdila da se na kuglani „MS Elkop“ ne održava nikakva svadba ili druga vrsta slavlja sa okupljanjem većeg broja lica.

Sumnjajući u izveštaj policije Dubravka Korać je samovoljno, ličnim vozilom, sama, bez ikakvih svedoka, i mimo ovlašćenja, uzela sebi za pravo da se lično uveri u istinitost izveštaja policije. Tako je došla ispred privatnog poseda, na sporedan ulaz, izašla iz vozila i prišla ulazu objekta, a kako bi proverila da li se održava proslava povređujući privatan posed.

Kako je ovo uznemiravanje trajalo duže vremena, primećena je od strane članova porodičnog domaćinstva prijavljenog Srete Miličevića.

Na pitanje ćerke prijavljenog, Sandre Rajšić, šta radi tu i u kom je svojstvu, ista je bila verbalno napadnuta od strane Dubravke Korać, a nakon čega je Sandra pokušala da snimi pomenuti događaj na šta je Dubravka Korać sela u auto, dala gas i krenula prema njoj gde je ćerka prijavljenog trčeći unazad pokušavala da izbegne sumanutu reakciju predsednice opštine.

Sreto Miličević je, neznajući ko je u vozilu, odreagovao kao što bi to svaki otac učinio, a sve u cilju zaštite svoje ćerke i sprečavanja istovremenog protivpravnog neskrivljenog napada na svoje dete.

Napominjemo da se ceo događaj desio oko 20 časova na mestu gde ne postoji javna rasveta i  ispred privatnog poseda Srete Miličevića.

Postavljamo pitanja:

1. Da li je Dubravka Korać  u ovom slučaju postupala vođena ličnom netrpeljivošću prema Sreti Miličeviću kao opozicionaru, obzirom na činjenicu da je pre nekoliko nedelja od bot tima SNS-a isti bio satanizovan, te se već duže vreme vodi hajka na njega preko društvenih mreža?

2. Po kom osnovu i u kom svojstvu Dubravka Korać samoinicijativno u privatnom vozilu špijunira privatan posed?

3. Zašto kao komandant kriznog štaba nije angažovala nadležne inspekcije koje imaju ingerencije za postupanje, već daje sebi za pravo da izigrava Iliju Čvorovića?

4. Zašto komandant Dubravka ne veruje u rad i izveštaj zvaničnih državnih organa?

Usled odsustva želje velikog dela apatinskih medija, da se bar prave kako imaju mrvu dostojanstva, odnosno njihove sposobnosti da se ponize i javni interes isključivo podrede interesu aktuelne vlasti, bili smo dužni da obavestimo građane o ovom događaju koji je privukao veliku pažnju.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!