VESTI

UG Bez straha: KO TO TAMO (NE)LEGALNO GRADI!?

14994

 

U sklopu aktivnosti usmerenih protiv realizacije projekta izgradnje proizvodnog kompleksa za reciklažu i pirolizu plastike investitora "Bionex" doo Apatin, Udruženje građana "Bez straha" danas je Građevinskoj inspekciji podnelo zahtev da izađe na parcelu 7805/25 k.o. Apatin i utvrdi da li za započetu gradnju dva objekta postoji građevinska dozvola, da li je investitor mogao da započne gradnju pre dobijanja svih dozvola i građevinske dozvole, te ako je postupljeno suprotno Zakonu o planiranju i izgradnji da se preuzmu mere u skladu sa Zakonom, zabrani dalja gradnja, naloži rušenje započetih objekta i protiv odgovornih lica podnesu prekršajne i krivične prijave.

Činjenica da je Opštinska uprava opštine Apatin 16. decembra 2021. godine, izdala potvrdu "Bionex"-u da Urbanistički prokjekat urbanističko-arhitektonske razrade lokacije parcele za potrebe izgradnje proizvodnog kompleksa za reciklažu i pirolizu plastike nije u suprotnosti sa odredbama Plana generalne regulacije i Planom detaljne regulacije prečistača otpadnih voda i kamionskog terminala sa pripadajućom infrastrukturom, te činjenica da je javna prezentacija urbanističkog projekta održana u periodu od 07. septembra 2021. godine do 14. septembra 2021. godine, a prilično tajno, ukazuje na zaključak o obaveštenosti predsednice Dubravke Korać koje su namere inestitora, pa naknadna objašnjenja "nisam znala" nisu održiva, a sve ovo ukazuje na izuzetnu saradnju između jedinice lokalne samouprave i investitora "Bionex" doo Apatin. 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!