VESTI

UG BEZ STRAHA: KRIZNI ŠTABE, GDE SI?

14235

Preko vikenda nevreme je zahvatilo opštinu Apatin. Neki kažu da je palo za tri dana preko 150 litara/m2. Drugi kažu, pa šta, tako je i u Nemačkoj, protiv toga ne možeš ništa. U Nemačkoj su poplave i bujice, kod nas je nesposobnost lokalne samouprave da obezbedi adekvatan odvod i pravilno funkcionisanje atmosferske kanalizacije.

Postavlja se pitanje, gde odoše pare od naknade za odvodnjavanje, gde nestadoše vatrogasne i komunalne službe na rešavanju kritičnih tačaka, gde nestade saobraćajna policija da usmerava saobraćaj, gde nestade Krizni štab sve sa komandantom, gde oni zaduženi za informisanje da prenesu njihova saopštenja i upustva? Sve u svemu, sve je zakazalo. Plaćen danak nesposobnih kadrova, partijskog zapošljavanja i neodržavanja minimuma funkcionalne održivosti atmosferske kanalizacije. Godinama smo plaćali samodoprinos, pa kako ovi, tako i oni pre su se hvalili kako je Apatin jedna od retkih opština pokrivena atmosferskom i fekalnom kanalizacijom. A onda, nešto veća kiša i eto kolapsa.

Lepo je živeti na društvenim jaslama, glumiti nedodirljivost, igrati se vlasti, a na prvi problem, braniti se izjavama o nemogućoj borbi protiv elementarnih nepogoda.

Gospodo draga, da je preventiva odradjena na način da se atmosferska kanalizacija održavala, da je komunalna inspekcija radila svoj posao prema onima koji su tu kanalizaciju koristili mimo namene, ovih problema ne bi bilo. Ovako, ostaje Vam da sadite cveće, sečete cele šume, preskačete ograde neistomišljenika, slikate se, odete malo do Crvenke i Novog Sada, a voda, koga briga. I tako će se sve to zaboraviti kad Predsednica za par dana kaže: „Proglašavam ribarske večeri otvorenim!"

 

UG Bez straha

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!