VESTI

UG Bez straha: Neka bude borba - BIONEKS STOP

14944

Po podnetom zahtevu za dostavljanje dokumentacije u vezi procene uticaja projekta na životnu sredinu "BIONEKS DOO APATIN", obaveštavamo građane da nam je dostavljena celokupna dokumentacija. Ono što već na prvi pogled predstavlja problem jeste to što će se iz EU uvoziti sirovine (guma i plastika), ovde vršiti prerada, ovde zagađivati voda i vazduh, ovde će se širiti štetni uticaji, ovde će se skladištiti otpad od proizvodnje, a gotov proizvod će se ponovo izvoziti za EU. 

Ako se radi o čistoj industriji, zar zakoni tržišta ne nalažu da se, ako ništa drugo smanje troškovi transporta, pa se postavlja pitanje zašto par iz Švajcarske i jedan gospodin iz Italije, ovu tehnologiju ne primenjuju u svojim zemljama jer bi na taj način povećali profit, a smanjili troškove transporta? Ili, zašto izvesni gospodin Živoslav Miladinović iz Petrovca na Mlavi, kao jedan od osnivača ove firme ne vrši ulaganja u svome kraju? 

Iza svega stoji očigledna i već utvrđena šema osnivanja instant firmi sa dobijenim poslovima i pre osnivanja, samo što se ovaj put radi o Apatinu i o prljavoj tehnologiji. U narednim danima, UG "Bez straha" će građanima prezentovati sve dokumente koji opravdavaju našu bojazan i sumnju da se ovde radi o projektu od koga bi Apatin imao koristi. 

Ovakva investicija je pogubna za grad, pa u tome smislu, pozivamo sve i leve i desne, i zelene i crvene i žute i plave, sve bez obzira na politička i verska ubeđenja da stanemo u zajednički front otpora ovakvoj investiciji i da zahtevamo od rukovodstva opštine Apatin da raskine Ugovor sa Bionexom i spreči otpočinjanje radova na izgradnji, koja je zakazana za mart 2022. godine. 

U ovoj borbi svi smo građani i sa jedne strane smo MI GRAĐANI koji želimo nastaviti život ovde i sa druge strane BIONEKS i njihovi saučesnici koji su im omogućili da dođu do ove faze. Zato je ovo pitanje, pitanje opstanka građana Apatina i  ovde počinje borba koju kao građani prosto MORAMO dobiti. U cilju opstanka.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!