VESTI

UG Bez straha traži OSTAVKU PREDSEDNICE OPŠTINE!

15000

 

 MANDAT OBELEŽEN AFERAMA, “BIONEKS” POSLEDNJA U NIZU


U tekstu objavljenom na društvenim mrežama pod naslovom “Ko laže taj i ... neka podnese ostavku!”, UG “Bez straha” Apatin nastavlja da razotkriva aferu oko izgradnje postrojenja za reciklažu i pirolizu plastike u Apatinu firme “Bioneks” i poziva predsednicu opštine da, zbog toga što je pokušala da obmane građane prećutkujući činjenicu da je od početka bila upoznata sa namerom investitora da pored reciklaže obavlja i pirolizu plastike u Apatinu, podnese ostavku!

U saopštenju upućenom javnosti putem društvenih mreža, članovi UG “Bez straha” su naveli da su došli u posed dokumenta koji je od strane JKP “Naš dom” upućen firmi “Bioneks”, a koji je naslovljen sa “Tehnička informacija i uslovi za priključenje za potrebe izrade urbanističkog projekta za izgradnju postrojenja ZA RECIKLAŽU I PIROLIZU PLASTIKE u Apatinu”.

Pomenuti dokument pod brojem 923/2021 od 20.4.2021. godine je uredno zaveden u delovodniku JKP “Naš dom” (kome je osnivač opština Apatin) i potpisan od strane direktora Nebojše Smiljanića. Ovaj dokument, na nedvosmisleni način, pokazuje da je još kada je podnesen zahtev JKP, 30.03.2021. godine, bilo poznato osnivaču ovog preduzeća, opštini Apatin (dakle, pre 10 meseci), da firma “Bioneks” planira RECIKLAŽU I PIROLIZU PLASTIKE u Apatinu.

-"Predsednice Korać, na “zatvorenoj” konferenciji za novinare, održanoj 28.01.2022. godine, rekli ste da ste sa činjenicom da investitor planira preradu plastike procesom pirolize saznali tek nakon što je “Bioneks” predao zahtev o potrebi procene uticaja na životnu sredinu po projektu proizvodni kompleks za reciklažu i pirolizu plastike, odnosno tek u januaru 2022. godine. Gospođice Korać, kao predsednica opštine Apatin, koja je osnivač JKP “Naš dom”, ste bili ili ste morali biti upoznati sa činjenicom da “Bioneks” planira da vrši RECIKLAŽU I PIROLIZU plastike u Apatinu još u APRILU 2021. godine. Predsednice Korać, Vi, kao zakonski zastupnik opštine Apatin ste pokušali da obmanete sve građane prećutkujući činjenicu da ste od početka bili upoznati sa namerom investitora da vrši proces reciklaže i PIROLIZE plastike u Apatinu, pa ste tek nakon velikog pritiska javnosti odlučili da nam saopštite kako ste se eto iznenadili kad ste shvatili šta investitor planira da radi, pa ćete, eto, da “razgovarate sa investitorom”.

Gospođice Korać, pozivamo Vas da učinite bar jednu moralnu stvar u ovih bezmalo godinu i po dana Vašeg činodejstvovanja - podnesite ostavku na mesto predsednice opštine Apatin i spasite građane naše oronule opštine, a i sebe, daljeg mučenja, konflikata i afera koje obeležavaju Vaš mandat", stoji u saopštenju UG “Bez straha”.

 

15001

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!