VESTI

Utvrđena NEZAKONITA ZAPOŠLjAVANjA JKP-a “Naš dom” tokom 2019. i 2020. godine

16190

 

JKP Naš dom iz Apatina prekinulo je saradnju sa dva privatna preduzeća za koje je Državna revizorska kuća utvrdila da je nezakonita, objavljeno je u ovogodišnjem postrevizionom izveštaju o merama ispravljanja nepravilnosti u 2019. i 2020. godini, a prenosi soinfo.org.

Kako navode, jedna od dve agencije je samo tri dana nakon prekida berićetne saradnje otišlo u „privremeni prekid”. Državna revizorska kuća je između ostalog našla da je JKP Naš dom pribavljalo više usluga bez primene Zakona o javnim nabavkama, angažovalo fizička i pravna lica mimo Zakona o radu. Najznačajnija nepravilnost utvrđena je u saradnji sa privatnim agencijama DIV i YUS iz Apatina.

- Javno komunalno preduzeće je mesečno angažovalo u proseku 55 lica preko dva privredna društva sa kojima ima zaključene ugovore i kojima je isplaćen ukupan iznos od 47,02 miliona dinara, a da pri tome nisu bili ispunjeni uslovi koji su propisani odredbama Zakona o agencijskom zapošljavanju - utvrdila je DRI. Ispravljajući ovu nepravilnost, „Naš dom” je odgovorio da nakon preispitivanja, ugovori sa pomenutim dobavljačima neće biti produžavani u 2022. godini, odnosno da je svaki vid saradnje prekinut zaključno sa 27. januarom 2022. godine. Apatinsko JKP je saradnju sa agencijama za angažovanje sezonskih radnika opravdao nedostatkom zaposlenih, te da će tokom 2022. godine nastaviti da, pored 88, zakonskim putem traži saglasnost za još 21 radnika.

Zanimljivo je da je 5. februara ove godine, samo tri dana nakon što je JKP Naš dom odgovorio državnoj revizorskoj instituciji da je doneta odluka da se prestane sa svakim vidom saradnje sa dva navedena privredna društva - PR agencija YUS, u vlasništvu tridesetdvogodišnjeg Marka Miljevića, koja je tokom saradnje sa lokalnim komunalcem udesetostručilo svoje poslovne prihode - otišlo u privrememni prekid, pokazuju podaci Agencije za privredne registre.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!