246 cm
24.5 °C
Apatin 15 °C

Najnovije vesti

KONKURS OPŠTINE APATIN ZA PODSTICAJE U PČELARSTVU I STOČARSTVU

PODELA APATINSKIH SENIOR KARTICA POČINJE U PONEDELJAK

ODRŽANA JE OBUKA ZA KORISNIKE NA NIVOU OBJEKTA U ISEM BAZI

Početkom jula deveti kamp "Sabor 2018"

Kursna lista

Zakon o platama do kraja juna?!

Petak, 17. mart 2017 god. | Vesti

10316

Ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kazao je da ukupno obrazovanje u Srbiji nije na nivou očekivanog, ali je iz dana u dan sve bolje.
"Moramo učiniti sve da bi ljudi bili motivisani, teško je očekivati da neko ko ima skromna primanja izvlači teret reformi", rekao je Šarčević na konferenciji za medije.
Zakon o platama biće gotov do kraja juna i trebalo bi da prosvetne radnike uvede u ravan sa platama svih korisnika budžeta na nivou republike, istakao je Šarčević.
On je dodao da će se o tom zakonu govoriti i o platnim razredima govoriti vrlo skoro, jer se "sindikati u prosveti oko toga godinama upinju i najavljuju štrajk upozorenja".
Kada je reč o štrajku, Šarčević je izjavio da ne beži od Sporazuma koji je sa sindikatima u prosveti potpisan 2015. godine, ali je dodao da uštede od racionalizacije broja zaposlenih na koje se pozivaju sindikata - nema. "Sporazum je nešto što je ostalo iz perioda od pre dve godine, i taj zahtev smo uputili Ministarstvu finansija", rekao je Šarčević, povodom najave Unije sindikata o skraćenju časova i okupljanju ispred Vlade Srbije.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

22.06.2018. god.

×