DRUŠTVO

15. Lemeški KULEN FEST zakazan za 24. septembar

16374

 

U Svetozar Miletiću, po 15. put, biće održan “Lemeški kulen fest”, koji je zakazan za subotu, 24. septembar.

Ova tradicionalna manifestacija će biti održana u zgradi i dvorištu Mesne zajednice Svetozar Miletić, a u nastavku se možete informisati o kompletnom programu:

 • Od 8 do 10 sati - Dolazak izlagača i priprema štandova
 • 10:30h - Otvaranje manifestacije, pozdravni govori organizatora i gostiju manifestacije
 • 11h - Nastup MKUD „Németh László” Svetozar Miletić
 • Od 13 do 17 sati - Takmičenje proizvođača kulena
   • 13–14h Predavanje takmičarskih uzoraka (kategorija Lemeški kulen i kategorija kulen)
   • 14–17h Rad ocenjivačkog žirija
   • 17h Proglašenje rezultata takmičenja
 • Od 16 do 20 sati - Nastup tamburaškog orkestra „RAVNICA” iz Subotice
 • 18h - Izlaganje takmičarskih uzoraka
 • 18:30h - Nagradna igra za posetioce manifestacije „Pogodi težinu kulena i osvoji ga”
 • 20h - Zatvaranje manifestacije

Podsećamo, selo Svetozar Miletić njegovi stanovnici zovu Lemeš, iako se nikad zvanično tako nije zvalo, ali se naziv odomaćio, pa otud naziv Lemeški kulen za specijalitet koji se pravi od prvoklasnog svinjskog mesa. Kako kažu u Miletiću, nema podataka ko i kada ga je prvi osmislio i napravio, ali se receptura, kako izrade, tako i čuvanja — nege kulena prenosila sa generacije na generaciju. Ono što se sigurno zna jeste, da se pre pojave mašina za mlevenje meso sitnilo nožem i nakon toga su dodavani začini i pristupalo se punjenju. Danas se meso melje mašinama za mlevenje, a ostatak postupka izrade i čuvanja kulena je nepromenjen.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!