DRUŠTVO

APATINAC VLADIMIR LOVRIĆ SKUVAO NAJBOLJU RIBLJU ČORBU U KIKINDI

14314

Na takmičenju kuvara riblje čorbe u okviru tradicionalne manifestacije “Dani ludaje” u Kikindi, pobedio je naš sugrađanin Vladimir Lovrić. On je, u konkurenciji 30 takmičara iz cele Vojvodine, među kojima je bilo i višestrukih pobednika raznih takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša i riblje čorbe, zauzeo prvo mesto za čega je, uz zlatni pehar, na poklon dobio i kosilicu za travu.

Lovriću je ovo jedno od brojnih priznanja koje već više od decenije osvaja na raznim takmičenjima kuvara ribljeg paprikaša i riblje čorbe. Pehare je, kaže, prestao da broji ali, dodaje kroz osmeh, još uvek ima mesta u vitrini za nove. Među najdražima pamti one sa “Bodroga” u Bačkom Monoštoru, “Zlatnog kotlića Vojvodine” u Bačkom Jarku, “Zlatnog kotlića” na Apatinskim ribarskim večerima, te “Bačkog kotlića” u Baču i mnoge druge, ali i osvojeno prvo mesto u nečem što mu nije specijalnost, “Pačijadi” u Apatinu.

Na naše pitanje u čemu je tajna pobedničkog ribljeg paprikaša ili čorbe odgovara da ”kod pravih majstora nema tajni”.

-Za dobar paprikaš ili čorbu najbitnija je dobra paprika, kvalitetna riba i prava mera - ribe, vode i začina. Važna je i vrsta ribe. U svakom delu Vojvodine kuva se različito. Negde se sprema riblji paprikaš, negde riblja čorba, negde se kuva od jedne vrste ribe, a negde, kao što je sad bio slučaj u Kikindi, od četiri vrste. Znači, treba se i prilagoditi mestu gde je takmičenje i kuvati na način što približniji tradicionalnom za to podneblje, objašnjava naš šampion.

Pored Vladimira, na takmičenjima u kuvanju ribljeg paprikaša često se pojavljuje još jedan Lovrić, Peđa. On i Vladimir nisu rođaci, ali su jako dobri drugari. Vladimir je, na neki način, bio Peđin mentor. Peđa je, u međuvremenu, dobro savladao “gradivo” i počeo da osvaja pehare. Obično, njih dvojica, kod ocenjivanja dobijaju slične ocene i zauzimaju susedna, visoka mesta. Peđa se danas nije takmičio.

-Pošto sam ga ja uveo u ovu priču, logično je da paprikaše kuva na isti način kao i ja. To se vidi i po ocenjivanju, obično dobijamo sličan broj bodova. Danas, zbog posla, nije učestvovao, ali ćemo već na sledećem takmičenju biti u punom sastavu, dodaje pobednik Vladimir Lovrić.

14315

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!