DRUŠTVO

Apatinska GIMNAZIJA dobila 300.000 dinara od Pokrajine

15943

 

Gimnazija i stručna škola „Nikola Tesla“ iz Apatina dobila je sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje za projekat video nadzora.

Kako saznajemo od Milana Dražića, direktora ove škole, u pitanju je oko 300.000 dinara, zahvaljujući kojima će nivo bezbednosti škole i njenih učenika biti podignut na viši nivo.

„Mi već imamo video nadzor u školi, ali kamere nisu kvalitetne rezolucije, ne možemo sve videti i ne pokrivamo sve. Ovim sredstvima nećemo u potpunosti sve završiti, ali ćemo značajan deo škole pokriti. Ideja nam je bila, pre svega, da se pokrije deo škole gde se čuvaju umetničke slike, koji do sada nije bio pokriven u potpunosti, i mislim da video nadzor značajno utiče na bezbednost i samu sigurnost dece u školi. Mi, od kad postoji video nadzor, nemamo krađe u školi, što je veoma bitan momenat. U prethodnom periodu, video nadzor i sigurnost sigurno su jedna od stvari koja opredeljuje i roditelje i učenike da upisuju našu školu“, izjavio je Dražić za Radio Apatin.

Prema njegovim rečima, konstantno učestvuju na svim konkursima koje objavljuju Ministarstvo prosvete, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, za sport, Ministarstvo pravde itd. Za otprilike polovinu prijava dobiju pozitivan odgovor, čime iz godine u godinu stvaraju sve kvalitetnije uslove za rad.

Kada je upis u Gimnaziju i stručnu školu „Nikola Tesla“ u pitanju, Dražić ističe da je interesovanje učenika veće nego prethodnih godina.

„Polovinom jula meseca je upis. Očekujemo dva odeljenja gimnazije opšteg smera i jedno odeljenje arhitektonskih tehničara. To smo tražili i mislim da ove godine neće biti problema. Na osnovu informacija koje imam iz osnovnih škola, daleko je veće interesovanje nego prethodnih godina. Siguran sam da je lokalna samouprava svojim merama podsticanja upisivanja srednjih škola u Apatinu znatno uticala. Mislim da je ulaganje u obrazovanje najkvalitetniji vid ulaganja bilo koje države, pa i lokalne samouprave. Ne vraća se odmah, ali dugoročno se to isplati“, smatra direktor gimnazije.

15944

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!