DRUŠTVO

BORAC NOR-A JOVAN (96) ŽIVI BEZ IKAKVIH PRIMANJA

13849

Jovan Pazman, u dubokoj starosti od 96 godina, učesnik Drugog svetskog rata, Batinske bitke, sa priznanjima koje je dobio od Republičke boračke organizacije, živi sam u Kupusini. Celog života nije dobio penziju a nema pravo ni na socijalnu pomoć jer ima hektar zemlje u ovom mestu.

Na inicijativu njegovog komšije iz ulice Adi Endre, predsednika Mesne organizacije SUBNOR-a Kupusina, Jožefa FišeraOpštinska organizacija SUBNOR je ovog zaboravljenog čoveka u poodmaklim godinama, posetila i odnela humanitarnu pomoć sa hranom u paketima, a uz pomoć Organizacije Opštinskog udruženja penzionera i njenog predsednika Radoslava Bokana, odnela i ogrevno drvo.

Kako saznajemo Jovan živi u više nego skromnim uslovima, kao mlad posle Batinske bitke, iz Baranje se naselio u Kupusinu, nikad nije tražio boračku penziju, a sad ne može da dobije ni socijalnu pomoć jer poseduje nešto više od hektar zemlje, koji naravno u 96 godina ne može ni da obrađuje. On je jedino za ovu priliku humanitarnog rada od Centra za socijalni rad dobio jednokratnu pomoć.

Stevo Drača, predsednik SUBNOR-a Apatin veruje da će se za Jovana naći neki izlaz.-Centar za socijalni rad nastoji da nađe izlaz za Jovana i nadamo humanitarnim akcijama u sklopu brige o starima, posebno učesnicima oslobodilačkih ratova. Briga o našim najstarijim sugrađanima treba biti prepoznatljiva kroz konkretne akcije-kaže Drača.

Opštinsko udruženje penzionera trudiće se da se uključi u akcije koliko može jer i naša uloga je da pomognemo starima i našim članovima. Naš skromni skorman doprinos može da bude podsticaj da se i drugi uključe u akciju ako su u mogućnosti-rekao je predsednik ovog penzionerskog udruženja Radoslav Bokan.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!