DRUŠTVO

Božićna čestitka župnika Jakoba Fajfera vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru

14852

Jakob Fajfer, apatinski župnik, uputio je vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru čestitku.

Mir Božiji, Hristos se rodi!

S ovim rečima, znam iz svog iskustva kako pravoslavna braća čestitaju Božić, pa eto, ja naravno, koristim to jer je to njima najmilije i treba tako. Dakle, trebamo, kako Sveti Pavao kaže, ugađati jedni drugima, naravno, u pozitivnom smislu. A ovo je svakako praznik, svetkovina Božića, koja nam donosi mir. Samo bih želeo podsetiti da kaže Isus: „Pravi mir vam samo ja mogu dati, jer ja sam mironosac, Bogonosac. Ovaj svet vam ne može dati pravi mir.“ Ja mislim da smo, na kraju krajeva, svi to već iskusili, tako da draga braćo i sestre, uistinu vam želim povodom ovog Božića, da zavlada u vama taj Božiji mir koji nam daje Bogomladenac, mir u srcu, mir u duši, mir u mislima, Božiji mir. Dakle, samo se radi o Božijem miru, a neka taj Božiji mir proizvede u svima nama tu Božiju ljubav, s kojom je ustvari i Isus došao na ovu Zemlju da bude jedan od nas, jednak s nama, kako kaže, u svemu, osim u grehu, osim u zlu. Dakle, Božić je ono što nas vernike treba na poseban način da inspiriše, kako bi rekao Sveti Pavao, da nikad ne prestanemo činiti dobro, bez obzira kakva je situacija u svetu i kakve imamo odnose s drugima. Dakle, ja ću odgovarat za sebe, i zato neka taj Bogonosac, neka Bogomladenac svima vama udeli svoj mir, svoju radost, svoju ljubav, jer sve ljudsko je kratko, nedovršeno, nesavršeno, a Božije je savršeno. I zato, držimo se Boga i Bogomladenca, i biće nam puno bolje. Eto, to su moje čestitke i želje za ovaj Božić.

Jakob Fajfer, župnik apatinski

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!