DRUŠTVO

DEVASTIRANO IZLETIŠTE NA IZVORU SUMPORNE VODE

13850

POKIDANO, SVE ŠTO SE POKIDATI MOGLO

Izletiše na izvoru sumporne vode, pored puta Apatin – Ribarevo, potpuno je devastirano.

Za nepune tri godine od uređenja, kompletan mobilijar je uništen, klupe i stolovi iskidani, letvice iz ograde razbacane na sve strane, kante prepune smeća, rasutog svuda okolo. Sve što je moglo da se pokida, pokidano je.

Od lepo uređenog prostora, više nema ni traga. Ali su tragovi iživljavanja „izletnika“ ostali vrlo vidljivi na celom izletištu. Nije pošteđen čak ni kameni stub niz koji teče „voda koja gori“.

Ko je uništio ovo izletište? Neko od nas. Naša deca, komšije, drugari, poznanici... ko god to bio. Koji ostavljaju tragove svuda. Motivisani uništavanjem svega što im dođe na put i pod ruku. Zašto, verovatno ni sami ne bi umeli da objasne. Nezadovoljni, bahati, ljuti...

Vreme je da se ovom problemu pristupi mnogo ozbiljnije i konkretnije. Da se vandalizmu i bahatosti konačno stane na put. Inače, džaba nam nove klupe, kante, ograde, ljuljaške, igrališta, fasade...

Tragovi našeg odnosa prema prirodi vidljivi su i na samom putu do izvorišta, gde se već duže vremena nalazi nova, divlja deponija smeća. Iako je iz dana u dan sve veća, ostala je nevidljiva...

13851

13852

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!