DRUŠTVO

FEJSBUK ŽURKE „MALOG MRAVA“: PODRŠKA PRIJATELJIMA „ZAROBLJENIM“ ŠIROM SVETA

13568

Da zaboravimo vanredno stanje, policijski čas i svu muku koja nas je snašla, potrudio se, na neobičan način, sonćanski muzičar Marko Macura, popularni „Mali mrav“. Naime, od nedelje, svake večeri svojim fejsbuk prijateljima priređuje zanimljive lajv žurke. Nekad sam, nekad sa gostima, ali svake večeri je tu, za svojom klavijaturom i repertoarom za dušu...

-Pa, eto, krenulo je spontano. Kad smo već svi zatvoreni u svojim kućama, kad ne možemo da se okupljamo onako kako smo navikli, ja sam rešio da nas okupim onako kako je to jedino moguće u ovim uslovima, preko fejsbuka. Ja vežbam, prijatelji slušaju, pišu mi komentare, poručuju pesme, ja im ispunim po neku želju i sve to tako spontano ide sat, dva, tri... kako kada. Prijatelji mi se javljaju sa raznih krajeva sveta, te zajedno, uz pesmu, „ubijemo“ dobar deo večeri i nekako vedriji odlazimo na spavanje, priča nam popularni Maran.

Maran, ovih dana, nema tezgi. I one zakazane je morao da otkaže. Kao, uostalom i svi muzičari. Ali, bez pesme ne može. Vadi se da „vežba“, ali u stvari dana ne može bez pesme, koja mu je „u krvi“ već dugo godina. Još od rodnih Kistanja koje je, sa svojima, morao napustiti one nesrećne, '95-e.

-Sviram od malih nogu, imao sam „Mali Mrav Bend“ i pre rata, a ovde sam ga obnovio, sa lokalnim muzičarima. Od muzike i živim, imam licencu. Od nedelje sviram u svojoj kući, svako veče, nekad imam i goste i po javljanju prijatelja vidim da nas ima taman za jednu punu kafanicu, kroz osmeh objašnjava naš šarmantni sagovornik.

Priseća se i vremena bombardovanja, kada je, sa bendom, svirao danju u zamračenom „Brodveju“, popularnoj kafani iz onih vremena. I, svakog dana je bila puna...

-Lakše smo, nekako, zajedno podnosili sirene, često ih nismo ni čuli i uspeli da, uz pesmu, sačuvamo duh, objašnjava Mare.

Sve ove godine radi punom parom, od svadbi, rođendana, godišnjica, raznih proslava i zabava. I uvek sa istim žarom i istom ljubavlju, kao i pre dve decenije. Jer, kako kaže, muzika je njegova prava i velika ljubav.

-Sa svih svojih svirki volim da se javim svojim fb prijateljima, da ih pozdravim, da razmenimo koju. Tako se nastavilo i sada, kada je posao zbog ovih vanrednih uslova stao. Ali, ja sam nastavio da sviram, vežbam, održavam kontakte sa ljudima koje volim. Pokušaću da budem uz svoje drugare svako veče, dok traje policijski čas, jer niko od nas nema kuda, a lakše i lepše nam je ovako, uz muziku, priča Markan i prijateljima zakazuje novi susret na Fejsbuku, već sutra uveče od 20 časova.

-Cilj mi je da nam ove večeri budu što interesantnije i oppuštenije i da, na svoj način, pesmom i šalom, dam podršku svim prijateljima koji su ostali „zarobljeni“ širom sveta... Po javljanjima i komentarima vidim da ih je puno, i drago mi je da znaju da nisu sami, zaključuje popularni „Mali mrav“.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8
FMFM&PRESS DOO
Petefi Šandora 57 , sprat I , lokal 6,
Apatin - 25260
Tel: +381 25 780 200
Mob: +381 63 82 94 653
@mail: radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!