DRUŠTVO

HUMANITARNI KONCERT za Kalinu Rašetu zakazan za 21. avgust

16201

 

Apatinski muzički sastav Adagio organizovaće u našem gradu humanitarni koncert za prikupljanje sredstava za našu sugrađanku Kalinu Rašetu. Ovaj događaj zakazan je za nedelju, 21. avgust, sa početkom u 17 sati. U okviru koncetra, koji će biti održan u Poštanskoj ulici, osim nastupa benda Adagio, publici će se predstaviti i gosti iznenađenja, muzičari iz Apatina i okoline. Podsećamo, grupu Adagio čine divni mladi i humani ljudi iz našeg komšiluka, Tamara Bjelotomić, Ena Đorđević i Luka Smiljanić.

Osim muzike, u okviru humanitarnog koncerta biće organizovan i bazar, na kom će svi zainteresovani imati priliku kupiti proizvode domaće radinosti, a sva sredstva će biti usmerena na lečenje male Kaline. Svoje učešće na bazaru za sada je potvrdilo Udruženje dobročinitelja „Mali Princ“ iz Apatina, te organizator poziva sve ljude dobre volje, udruženja i pojedince da im se pridruže. Svi koji imaju želju uzeti učešće na bazaru mogu se javiti na broj telefona 069/152-00-33, kontakt osoba je Tamara Bjelotomić.

Podršku ovom događaju pružiće Opštinski kulturni centar i Turistička organizacija opštine Apatin.

Kalina Rašeta je rođena 2013. godine kao zdrava beba, međutim već sa četiri meseca su bili vidljivi prvi simptomi bolesti. Uoči prvog rođendana utvrđena joj je dijagnoza: Spinalna mišićna atrofija tip 1.

SMA je progresivna neurološka bolest kod koje dolazi do odumiranja svih mišića, pa čak i mišići za disanje i gutanje.

U septembru mesecu 2016. godine kod Kaline je došlo do velike progresije bolesti, usled čega je traheotomisana. Nakon skoro četiri meseca teške borbe na Institutu za majku i dete Kalina je izdržala sve sa osmehom na licu. Bilo je teško, nezamislivo teško jer od tada ne može da diše samostalno, niti da jede. U periodu od četiri meseca ona je izgubila snagu čak i da govori a bila je pričalica. Nije se predavala, izborila se. I sada, iako je na respiratoru 24 časa dnevno, ona priča, iako se hrani pomoću stome ona se smeje.

U aprilu mesecu 2018. godine usled komplikacija, Kalini je odstranjen levi bubreg, ali ni tada nije posustala, borila se sa osmehom na licu posle šestočasovne operacije.

Ubrzo nakon toga usled epidemije, Kalina je stoički i opet sa osmehom na licu preležala Morbile.

I bez obzira što može da pomera samo desnu ruku, Kalina je srećno i veselo dete.

Kako bi imala bolje detinjstvo, Kalini je potreban potrošni sanitetski materijal za celodnevnu intenzivnu negu, rehabilitacije, fizikalne terapije, medikamente i suplemente, ortopedska pomagala, kao i medicinska oprema i aparati za intenzivnu kućnu negu, koji iziskuju redovne servise i zamenu pojedinih delova, krevet za kupanje, komunikator koji je neophodan za njeno školovanje i obrazovanje.

Kalini možete pomoći i slanjem sms poruke tako što ćete ukucati 70 na broj 3030.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!