DRUŠTVO

IN MEMORIAM MIODRAG BAĆANOV-TAZO, NOVINAR

13574

Godinu dana se navršilo od kada sa nama životne radosti i tuge ne delimo sa našim Miodragom Baćanovim-Tazom, novinarom kojem je izneneda presečen životni put.
Tazo je bio najpre dobar čovek, prijatelj, otac i suprug. Na profesionalnom planu kolege i čitaoci ga pamte kao vrsnog majstora reportaže, kao novinarskog žanra. NJegove reportaže posvećene ljudima, sugrađanima, za koje je imao istančan nerv, su emitovane na TV Apatin, potom 025 televiziji, a često su reemitovane na TV Novi Sad. Isto tako je majstorski vladao pisanom rečju a najviše je reporterskih priča objavljivao u prestižnom časopisu „Vojvođanski magazin“.
A kao čovek Tazo je tokom svog života doživeo najveću nesreću koja može zadesiti roditelja. Naglo mu je preminuo sin Vlado, fudbalski trener, kojem je u 26 godini neočkivano stalo srce na sportskom terenu. Od tada, Tazi kao da je život stao, i počeo da otkucava nove sate, pune sete, tuge, svakodnevnih poseta groblju gde mu je sin počivao. I njegovo raskošno pisanje i snimanje reportaža od tada je postao njegov beg od surove stvarnosti i sudbine koja je zadesila njegovu porodicu.
U sećanju su mi kao njegovoj koleginici i prijateljici ostalo upečatljivo da smo sate i sate provodili za kockastim stolom u kafani smišljajući šta će se pisati, razmenjujući ideje, radeći zajedno na projektima. Ako je na nešto profesionalno bio ponosan onda je to bio njegov sajt „Apatinska plovarica“ koji je godinama negovao. Sajt koji se najviše bavio ekološkim temama imao je na hiljade čitalaca iz zemlje i sveta. „Apatinska plovarica“ bez Taze nije mogla da nastavi sa radom, jer joj je on posvećivao najviše vremena ne misleći o sebi i svom slobodnom vremenu. Sportisti ga pamte kao vrsnog sportskog novinara koji je stizao na sva događanja vezana za sport.
Apatin je ostao bez još jednog sjajnog novinarskog rukopisa. Pre Taze, iz starog „Glas komune“ odakle je većina novinarskih kolega poteklo, nestali su prerano i Jovan Backović, Pero Tankosić, Ratomir Bajagić, Mladen Uzelac, Dragan Radonić.
Tazina porodica, supruga Zora, a posebno njegova ćerka Milica, pretrpeli su veliku bol posle iznendne smrti sina i brata Vlade a sad supruga i oca Taze. Svi Tazini prijatelji, kolege, sugrađani koji su ga poznavali, i ovim tekstom dele tugu sa porodicom Baćanov.

13575

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8
FMFM&PRESS DOO
Petefi Šandora 57 , sprat I , lokal 6,
Apatin - 25260
Tel: +381 25 780 200
Mob: +381 63 82 94 653
@mail: radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!