DRUŠTVO

IZABRANA NAJKREATIVNIJA 3, OD PRISTIGLIH 30 SUVENIRA

13803

Početkom novembra, direktor Turističke organizacije Apatin Nemanja Jović najavio je konkurs za idejno rešenje suvenira na temu „Apatin grad jelena".

Jović je tom prilikom rekao da je Apatin prepoznatljiv širom Srbije i regiona po jelenu – Jelen pivu i Apatinskom ritu, poznatom staništu jelena kapitalaca. Od 2017. godine, Turistička organizacija Apatin stoji iza organizacije rok festivala Deer & Beer, te da ovaj pozitivni trend „saradnje" Apatina i jelenske vrste treba nastaviti. Želimo da naš grad još više prepoznaju po jelenu i da ovaj stanovnik apatinskih šuma postane stalni deo naše turističke ponude, poručio je direktor Turističke organizacije Apatin.

Konkurs je trajao do 20. decembra, a po prijemu svih pristiglih predloga, tročlana komisija u sastavu Olja Jovanović, koja u opštinskoj upravi Apatin radi na poslovima pripreme i realizacije projekata, te direktorica Kulturnog centra Apatin Danijela Obradović i hroničar Boris Mašić odlučivali su po propisanim kriterijumima koja tri predloga zaslužuju da ponesu epitet najboljih.

Bilo nam je zaista teško da odaberemo tri najbolja, jer su stigli zaista lepi radovi, koji su kvalitetni i odišu duhom Apatina. Vidi se da su se ljudi zaista potrudili. Prilikom odlučivanja, jedan od osnovnih parametara bio je da suvenir ima estetsku vrednost, zatim obrada, uloženi trud, a naravno i funkcionalnost kako bi se suvenir mogao kvalitetno uklopiti u svaki prostor. Siguran sam da će i strani i domaći turisti naći među izabranim radovima nešto za sebe, rekao je Mašić.

Vid Bezbradica sa svojim suvenirom osvojio je treće mesto, a u pitanju je vredan i kvalitetan rad koji će po rečima Mašića biti siguran izbor stranih turista. Na drugom mestu su umetnički veoma kvalitetni, ali i pristupačni magneti koje je napravila Dušanka Dubajić. Prvoplasirani rad urađen je veoma kreativno na apatinskom crepu, a izradio ga je Atelje Višinka

Apatinski crep je bio izvozni produkt broj 1, on je izgradio ovaj grad i bio sinonim za njega. Ovaj suvenir je već viđen u nekim drugim gradovima, ali Apatin koji je bio prestonica crepa svakako zaslužuje da ima jedan ovakav suvenir koji može da se uklopi u svaki enterijer, zaključio je Mašić.

13804

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!