DRUŠTVO

Jelisavetine suze mladosti

6061

Pre 80 godina, u apatinskoj ulici "Sentivanski put" rodjena je Elizabeta Gossein. Do pre tridesetak godina Elizabeta, danas Jelisaveta Obradović je živela u Apatinu, a od tada u Nemaćkoj (Bergišgladbah). Ovih dana Jelisaveta je  boravila u rodnom gradu. Grad se promenio, kaže da je oduševljena novim, sve lepšim izgledom, a njen "Sentivanski put" danas je "Prigrevačka ulica". A u toj ulici jedna kuća u kojoj je vreme stalo već 100 godina. Tradicionalnu gradjansku kuću, nekadašnju sirćetanu iz tih vremena danas održava porodica Maleš. Sve je kako je nekad bilo. Ljubaznošću Perice Maleša, Jelisaveta je prvi put nakon 70 godina kroćila u kuću gde je odrasla. Pogled na dvorište,prostorije, a posebno stare porodične fotografije vratio je sećanje i naterao suze na oči:- Sve je isti kao pre 70 godina.Ovde sam se igrala sa ćerkama gazde  Bele Nada, Anikom i Gitikom. Ova kuća me je vratila u mladost, kao da je juče bilo, kaže Jelisaveta. Uz prisećanja na svaki kutak, obišla je celu kuću i sela za klavir na kojem je kao dete nekad udarala prve taktove. Klavir je zasvirao kao nekad,a suze su opet krenule. Suze njene mladosti...

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!