DRUŠTVO

„MALI PETROV SALAŠ“ POSTAJE PRIRODNJAČKI CENTAR

13598

Na inicijativnom sastanku koji je zakazao Petar Rašeta, diplomirani inženjer saobraćaja i vlasnik imanja „Mali Petrov Salaš“, kod banje „Junaković“, dogovoreno je osnivanje Prirdnjačkog centra, koji bi bio pre svega u edukativnoj funkciji, kod školske dece ali i odrasle populacije.

Ambiciozan projekat ovog projekta uključuje sve relevantne učesnike koji bi mogli da pomognu ovu realizaciju u kojoj bi se ekološke vrednosti, upoznavanje sa prirodom okoline, najviše približili deci.

-Moja ideja nije od juče. Nakon nemilih scena ubijanja životina shvatio sam da treba da razvijamo ljubav kako prema njima tako i celokupnoj prirodi koja nas okružuje, u našem Apatinu. Prirodni izvori vode, zaštićena šuma, Park prirode Banje Junaković, koji je u trećem stepenu zaštite, kao prirodno dobro, treba da se održi i za naredne generacije-istako je inicijator osnivanja ovog Centra, Petar Rašeta.

Na inicijativnom sastanku relevantni predstavnici upravljanja celim ovim područjem oko banje Junaković, Miodrag Perović, šef ŠU „Vojvodinašuma“ u Apatinu, istako da je ideja dobra ali da se o tome mora postići dogovor sa instancama koje odlučuju o ovom području, tj. „Vojvodinašumama“, jer on kao pojedinac ne može bez saglasnosti Javnog preduzeća, da daje obećanja. Slično je reagovao i Franjo Štrangarić, ispred „Voda Vojvodine“ kome pripada upravljanje termalnim kanalom.

Opština je podržala ovu ideju osnivanja Prirodnjačkog centra za decu, a konačna odluka će se doneti, tek kada se svi vlasnici dobara u Parku prirode banje Junaković usaglase.

Osnivačka skupština Prirodnjačkog centra „Mali Petrov Salaš“ održaće se uskoro kada sve strane izraze ineteres da ovo područje postane svojevrsne ekološko-edukativna baza. Ideju su inače podržali ekolozi Apatina, nekad okupljeni u Eko udruženju „Plavi Dunav“.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8
FMFM&PRESS DOO
Petefi Šandora 57 , sprat I , lokal 6,
Apatin - 25260
Tel: +381 25 780 200
Mob: +381 63 82 94 653
@mail: radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!