DRUŠTVO

MIGRANTI U RESTORANU „KOSMAJ“: ILEGALNA BAZA, PREKO PUTA OSNOVNE ŠKOLE

13702

Umesto da borave legalno u somborskom Prihvatnom centru, migranti se i dalje skrivaju na raznim mestima, čekajući momenat kad će, ilegalno, preći granicu. Jedno takvo, novo, mesto otkriveno je danas u Apatinu, na osnovu dojava građana, koji su ih primetili u nekadašnjem restoranu „Kosmaj“, u ulici Dimitra Tucovića, direktno preko puta OŠ „Žarko Zrenjanin“.

-Pozvalo nas je više uplašenih građanai prijavilo nam da se migranti nalaze u „Kosmaju“. Došli smo na lice mesta i kad smo se i sami uverili da su tu, pozvali smo policiju, koja ih je legitimisala i o njihovom nelegalnom boravku ovde obavestila kolege koje se bave pitanjima migranata. Očekujemo da će ih, uskoro, transportovati u Prihvatni centar u Somboru, kažu Branislav Kaurin i Stanislav Gašić, koje smo zatekli ispred pomenutog objekta.

U „Kosmaju“ se, saznajemo, nalazilo šest migranata, mladića starosti oko 20-ak godina, od kojih su dvojica uspela da pobegnu u pravcu autobuske stanice. Preostala četvorica su ostala u prostoriji do ulice. Da li ih ima još u dvorišnom delu objekta, nismo uspeli da saznamo.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!