DRUŠTVO

Mir Božiji, Hristos se rodi! BOŽIĆNA ČESTITKA crkvene opštine Apatin pravoslavnim vernicima

14851

U ime Srpske pravoslavne crkvene opštine Apatin, prezviter Ljubiša Čović uputio je Božićnu čestitku svim vernicima koji Božić proslavljaju po julijanskom kalendaru.

Hristos se rodi – vaistinu se rodi!

Blagoslovena Nova godina dobrote Gospodnje!

Pozdravljajući se ovim čudesnim pozdravom, isto je kao da kažemo: čovek se rodi! Pravi i istinski, večni čovek se rodi! Rođenjem Hrista Bogočoveka, čovek od smrtnoga bića postaje besmrtno - bogočovečansko biće. Hristovo rođenje od Bogomajke priziva srce svake majke da postane srce Bogomajke, kako bi svako novorođenče, rođenjem kroz Tajnu Кrštenja u Crkvi „vodom i Duhom Svetim“, zadobilo dar bogočovečnosti, kvasac besmrtnosti i večnog ljudskog dostojanstva.

Iz jasala Vitlejemskih Hristos Bogomladenac podseća nas da je Njagov život bio kao i naš danas, da se On rodio, prošao svaku stopu ljudskoga života, radi nas podneo svako, pa i krajnje stradanje, da bi nam podario besmrtnost, ukazujući da je samo iz te perspektive, perspektive ljubavi prema Bogu i jednih za druge, moguće dostići ono najveće, večni život u zajednici sa Svetom Trojicom i sa svima Svetima! Rodivši se, podseća nas na novu i opet novu priliku da popravimo svoj život, da svako od nas u svom zvanju i mestu raste, napreduje i postiže uspehe na ponos i slavu otadžbine i naše Pravoslavne Crkve Svetosavske, da verom u Hrista i molitvom, pobeđujemo svako iskušenje i neslogu. Кroz sve ovo i kroz saborno - liturgijsko praznovanje Božića, prinosimo uzdarje blagodarnosti Gospodu što je prihvatio da i mi budemo oko Njega, poput mudraca sa Istoka, koji su mu se u onu tajanstvenu zoru, u pećini gde je Hristos zasijao spasonosno, poklonili i prineli najdragocenije prinose.

Čak i ako nemamo ništa drugo da Mu damo, osim onoga što On jedino očekuje, prostor u našim srcima, bićemo kadri da zapevamo anđeosku himnu Božićnog jutra: Slava na visini Bogu, i na zemlji mir, među ljudima dobra volja!

Hristos se rodi – Vaistinu se rodi!

prezviter Ljubiša Čović

sabrat Svetoapostolskog hrama

 vojni sveštenik

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!