DRUŠTVO

NA MARINI ODRŽANA ZDRUŽENA VEŽBA „SISTEM 2021“

14544

Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovalo je danas na 50 lokacija, u 24 grada i 26 opština, operativno-taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji „Sistem 2021”, u vezi sa vanrednim događajima i situacijama, na kojima je prikazan stepen pripremljenosti i sinergiju svih subjekata i činilaca u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko - tehnološke nesreće.

Jedna od tih opština bila je i Apatin, gde je vežba održana u marini na Dunavu.

-Naša vežba je imala nekoliko radnih tačaka. Prikazali smo reagovanje u nekoliko vanrednih situacija – odbranu od poplave, požar i eksploziju na plutajućoj benzinskoj pumpi, uz spašavanje povređenih radnika, prenošenje požara na brod, potom sa broda, vetrom, na poluostrvo uz gašenje vatre i evakuaciju kampera. Sledeća situacija je bila izlivanje nafte u Dunav, gde smo postavili naftnu barijeru kako se mrlja ne bi dalje širila, navodi Dušan Banjac, koordinator vežbe i komandir Voda specijalizovane jedinice za spašavanje na vodi i pod vodom pri Sektoru za vanredne situacije MUP-a.

U današnjoj vežbi je učestvovalo, neposredno i posredno, preko 100 ljudi. Pored pripadnika Specijalizovane jedinice civilne zaštite MUP-a – Sektora za vanredne situacije Sombor i rečne policije, učestvovale su i ekipe VS, Doma zdravlja, “Našeg doma”, vodoprivrednog preduzeća, Vatrogasne jedinice, DVD-a iz Kupusine, Crvenog krsta, NIS-a, lokalne samouprave i drugih subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje.

14545

14546

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!