DRUŠTVO

Na prvoj ovogodišnjoj akciji PRIKUPLjENE 33 JEDINICE dragocene tečnosti

17033

 

U Narodnoj biblioteci „Miodrag Borisavljević“ održana je prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Akciju je realizovao apatinski Crveni krst, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, a ako je suditi po današnjem broju prikupljenih jedinica, trend dobrog odziva Apatinaca nastaviće se i u 2023. godini.

Od potencijalnih 36 davalaca, njih 33 je dalo krv. Među davaocima su svoje mesto našle 3 žene i 2 prva davanja.

Dr Miroslav Petković, ispred Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, izjavio je za Radio Apatin da je akcija protekla u najboljem redu, da su se u najvećem broju odazvali stari i iskusni davaoci, te izrazio zadovoljstvo što se pojavilo i dvoje novih davalaca.

17034

„Situacija sa zalihama krvi malo je bolja nego u prethodnih nekoliko meseci, ali je i dalje povećana potreba za tim, te koristim priliku da apelujem na davaoce da se odazivaju u što većem broju. Muškarci koji su već bili davaoci mogu dati krv na 12 punih nedelja razmaka između dva davanja, a žene na 16 punih nedelja, dok oni koji žele da daju krv, a do sada je nisu davali, mogu se u lokalnom Crvenom krstu informisati na koji način da se pripreme za davanje krvi, ili putem sajta budidavalackrvi.com“, poručio je dr Petković i dodao da su sve krvne grupe deficitarne, naročito krvne grupe sa negativnim RH faktorom.

Podsećamo, opšti kriterijumi su takvi da svako može biti davalac krvi, ako je starosti između 18 i 65 godina i ako je dobrog opšteg zdravstvenog stanja.

17035

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!