DRUŠTVO

NOĆAS, U POŽARU, ŽIVOT IZGUBO ŠEZDESETOGODIŠNJI PRIGREVČANIN

14537

ZAPALJENA CIGARETA NAJVEROVATNIJI UZROK

U požaru, koji je noćas oko 2 sata izbio u porodičnoj kući u Karađorđevoj ulici broj 55 u Prigrevici, život je izgubio Gojko Klašnjić (60). Požar je, najverovatnije, izazvala neugašena cigareta, kaže Gojkov zet, koji je noćas, slučajno, primetio vatru i odmah pozvao vatrogasce, čijom brzom intervencijom je sprečena tragedija većih razmera.

-Probudio sam se nešto posle 2 sata i učinilo mi se da kod Gojka u stanu vidim svetlo, što mi nije bilo neuobičajeno, jer je često umeo da zaspe, a da svetlo ostane upaljeno. Kad sam se bolje zagledao, shvatio sam da je to zapravo vatra. Potrčao sam u sobu da ga izvučem, ali nažalost sve je već bilo zahvaćeno gustim dimom, koji je vrlo brzo počeo da me guši. Jedva sam uspeo da izađem u dvorište i odmah sam se onesvestio. Brzo sam došao sebi, otišao stan da pozovem vatrogasce, ali telefon nije radio, jer su žice već bile izgorele. Otrčao sam kod komšije, odakle smo pozvali vatrogasce. Brzo su došli, vatra je već bila zahvatila i stari deo kuće, do Gojkove sobe, ali na svu sreću uspeli su da je ugase da se ne proširi na komšijske kuće. Ne smem da pomislim šta bi se dogodilo da se nisam probudio. Mogli smo svi da stradamo, još uvek uznemiren priča Milan Pokrajac, Gojkov zet, koji sa suprugom Marijom i decom živi u istom dvorištu.

Gašenje požara je, po njegovim rečima, trajalo preko dva sata. Soba, u kojoj je buknula vatra i veći deo krova iznad te sobe, te krov i susedne prostorije u starom delu kuće, su potpuno izgoreli. Sestrin stan, koji se nalazi na drugoj strani dvorišta je, na sreću, ostao netaknut.

Gojko je, kako kaže njegov zet, dugo godina bio psihički nestabilan, zbog čega je i upućen u invalidsku penziju. Bio je strastveni pušač i često je umeo da zaspe sa zapaljenom cigaretom u ruci.

-Ovo je ko zna koji put da izbija požar u njegovoj sobi, izazvan neugašenom cigaretom. Nije hteo da sluša, molio sam ga da ne pali cigaretu u krevetu. Nekako je išlo dok mu je majka bila živa, ona je uvek na vreme reagovala i sprečavala veće požare. Međutim, samo mesec i po nakon njene smrti, dogodi se tragedija. Nije mogao bez cigareta, pušio je i po tri kutije dnevno i evo, cigareta ga je na kraju, nažalost, koštala i života, dodaje Pokrajac.

Telo stradalog Gojka Klašnjića poslato je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Novom Sadu.

14538

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!