DRUŠTVO

ODRŽAN PROTEST PROTIV KOVID PROPUSNICA

14495

Oko 120 građana okupilo se danas popodne na protestu, održanom na Trgu Nikole Tesle, kako bi izrazilo nezadovoljstvo zbog uvođenja Kovid propusnica.

U pozivu na ovaj protest, objavljivanom na društvenim mrežama od strane pripadnika organizacije Narodne patrole, naznačeno je da se radi o skupu protiv diskriminacije građana i ukidanja prava na izbor.

-Okupili smo se da izrazimo protest protiv svega ovog šta nam se događa, a događa nam se zlo i sprema nam se još veće zlo. Svedok sam, u školi, da nam se deca guše godinu dana ispod maski, da se škola ničim drugim ne bavi, već se samo love deca po školi ko ima, a ko nema masku. Svedoci smo, u najavi, da će istu tu decu sutra možda vakcinisani. Mi sad treba da kažemo dosta! Ne može to više da ide kako su oni zamislili. Drugo, ova priča oko ausvajsa, kako već popularno zovu ove Kovid propusnice, ne može da prođe. Sloboda je tekovina svih ratova do sada, ne može neko u 21. veku da kaže: do 22 časa možeš da hodaš, posle 22 ne možeš, istakao je Milorad Mrđa, naglasivši da, u ovom slučaju, govori kao otac i profesor, a ne kao član političke partije.

Okupljenim građanima obratio se i Apatinac Bojan Zorić, koji je preneo svoje iskustvo vezano za kovid.

-U noći kad mi je rođeni brat dobio temperaturu, sa njim smo u kontaktu bili njegova ćerka i trudna supruga, moja ćerka i ja. On je potom otišao u izolaciju na vikendicu, ja sam ga svaki dan posećivao, donosio mu hranu i nisam oboleo. Tast i tašta su takođe imali koronu, bili su baš teško bolesni. Moja supruga je svaki dan, po ceo dan, bila kod njih, bez maske, rukavica, dezinfekcije i ništa se nije desilo ni njoj, ni nama. Sad mi je oboleo kum, pio sam iz njegove čaše, ništa mi se nije desilo. Ovde se samo građani pozivaju na odgovornost. Gde je odgovornost farmaceutske industrije, lekara, politike? Svaki lekar je dužan, pri prepisivanju leka, da upozori na njegove neželjene efekte. Ovde se neželjeni efekti ne znaju, a nisu ni mogli da se znaju kad je vakcina napravljena za 10 meseci, rekao je Zorić.

Učesnici skupa su se, potom, uputili u protestnu šetnju glavnom ulicom, do zgrade opštine.

14496

14497

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!