DRUŠTVO

ODRŽANA LIKOVNA KOLONIJA „ELAN“, UČESTVOVALO 15 ZATVORENIKA IZ 12 KPU

14288

Po tradiciji koja traje 26 godina u Kazneno Popravnom Zavodu Sombor održan je Likovna kolonija „Elan“ u kojoj je učestvovalo ove godine 15 osuđenih lica iz 12 kazneno popravnih ustanova iz cele Srbije, kao i veći broj akademskih slikara, koji su radili za pritvorenicima na likovnoj edukaciji.

Aca Hinić, načelnik službe za tretman, iz KPZ Sombor, ističe da je ova Kolonija jedinstvena ne samo u Srbiji, već i šire. Tokom svih godina u legatu ove Kolonije je sad već bliže oko 1.500 slika koje se dobrim delom nalaze danas u mnogim državnim ustanovama.

Upravnik KPZ Sombor Slobodan Medaković, objašnjava da je Kolonija prvo nastala kao okupljanje slikaraskih umetnika a kasnije su se pridružili pritvorenici koji su svoju umetničku kreaciju uspeli da iskažu baš ovde. – Slike nastale na Koloniji su izložene po prvi put na četiri mesta u gradu Somboru, rekao je Medaković.

Ispred Ministarstva pravde Dejan Carević, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Republike Srbije, iskazao je veliku zahvalnost svim zaposlenim u KPZ Sombor na organizovanju ovih Kolonija, istakavši da nije iznenađenje što se ova ideja i njena realizacija dogodila baš u Somboru, poznatom po brojnim istaknutim likovnim umetnicima. -Somborci u velikom broju posećuju izložbe koje se posle završetka Kolonije organzuju na otvorenim prostorima u gradu što je još jedan znak da i grad živi zajedno sa Kolonijom, rekao je Carević.

Kao i svake godine David Kecman, pesnik i novinar, priredio je likovnu radionicu.

14289

Svoje oduševljenje što je imao priliku da učestvuje na ovakvoj manifestaciji umetnosti nije krio osuđenik Bojan Jovanović iz Niša. -Uskoro mi ističe kazna a već dve godine čekam ovu Koloniju. Još kao dete rado sam crtao, slikao, ali sam sad već dosta napredovao, i radim u uljanoj tehnici. Ostavljam legatu četiri slike što me čini još zadovoljnijim. Ko zna možda jednog dana se posvetim samo slikanju-kaže nam uz širok osmeh zadovoljni Jovanović.

Prošle godine Kolonija „Elan“ nije održana zbog korone ali se nadamo iduće da ćemo se ponovo okupiti, navode organizatori.

14290

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!