DRUŠTVO

PONOVO BLOKIRAN PUT DO MALOG PETROVOG SALAŠA

14389

Nove nevolje zatekle su juče vlasnika Malog Petrovog salaša, Petra Rašetu. Ponovo mu je blokiran put do salaša, čime je doveden u pitanje opstanak na desetine životinja koje se nalaze na salašu, a do kojih vlasnik, u slučaju kiše i blata, ne može da dođe i nahrani ih. Čemu ovaj bezumni potez? Ima li ikog da kaže – sad je stvarno dosta?

-Jutros redovno dođoh na salaš, ali malopre mi dođoše prijatelji sa prosto neverovatnom vešću da mi je put ponovo blokiran. Pošto nisam poverovao odmah sam, kolima, otišao tamo i zaista. Preorala put, iskopala rov skoro metar dubine i napravila nasip preko puta. Zar je moguće da se ovako nešto dešava? Da je blato, ja sada ne bih imao kuda da se vratim kući. Kad padne kiša, ko će da hrani moje životinje? Zar je moguće ovako nešto? Gde je opštinska uprava, gde je zaštita prava na slobodu kretanja? Opština proglasi park šumu, spomenik prirode, do koga se ne može doći, jer neko ima pravo da se neodgovorno ponaša, objavio je Rašeta na Fejsbuk stranici Malog Petrovog salaša.

NJegov Video zapis sa lica mesta je podelilo preko stotinu korisnika ove društvene mreže, dajući mu i na taj način podršku da istraje u svojoj borbi.

Očajni vlasnik Malog Petrovog salaša je najavio da će preduzeti sve korake koje mu zakon dozvoljava da odblokira ovaj put koji koristi decenijama, pozivajući direktoricu Banje Junaković na razgovor.

-Gospodo smirite strasti, dajte da razgovaramo. Zaboga, nikada se nismo ni videli ni čuli. Šta sam vam skrivio? Iz ljubavi stvaram da edukujem decu ZA život u prirodi i SA prirodom. To radim ceo život. Šta vam tu smeta, dodaje Rašeta.

NJegova objava izazvala je brojna reagovanja i osude blokade puta prema Malom Petrovom salašu i njen nalogodavac.

Da na ovom neće ostati, najavio je Petrov sin Mladen, koji je objavio da će danas (subota) u 14 časova otkloniti ovu barikadu i put ponovo učiniti prohodnim.

-Svi koji kao i ja smatraju da je ovo nepravda i velika glupost jedne osobe, mogu da mi se pridruže na ovoj zabavi koju iz milošte nazivam “Srce, ruke i lopata”, napisao je, osim ostalog, Mladen, čiju inicijativu su podržali brojni sugrađani.

14390

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!