DRUŠTVO

PONOVO PROHODAN PUT DO MALOG PETROVOG SALAŠA

14392

NAKON ŠTO JE POLICIJA SPREČILA JUČE ZAKAZANU AKCIJU GRAĐANA, PUT UREĐEN TOKOM NOĆI

 

Komšijski „rat“ se nastavlja. Poslednju „bitku“ na prohodnosti puta do Malog Petrovog Salaša, dobili su - Apatinci. Naime, nakon iskopanog rova na sred puta i gomile nabacane zemlje, zbog čega je ostao neprohodan, prijatelji Malog Petrovog Salaša i građani Apatina, predvođeni Petrovim sinom, Mladenom, juče u 14 časova pokušali su da izravnaju put lopatama i tako ga ponovo učine prohodnim. Međutim, u tome ih je sprečila – policija. Sve je miroljubivo završeno, ekipa se razišla, ali je, tokom noći, put ponovo stavljen u funkciju.

-Narod je pobedio. Neko je noćas bio vredan, pa je zatrpao rov na putu. Hvala tom Nekom. Bitka je dobijena, a da li je i rat, videćemo, objavio je na Fejsbuk stranici salaša, njegov vlasnik Petar Rašeta.

Rašeta je podsetio i na jučerašnja dešavanja i susret sa policijom na mestu iskopanog rova na putu.

-Juče smo imali slučaj da se narodno čuva od naroda, po nalogu pojedinca. O čemu se radi? Revoltirani deo građana Apatina je želeo da lopatama i ašovima odblokira šumsku stazu, koja se, kao takva, koristi 100 godina, jer je neka neodgovorna osoba dala sebi za pravo da preore tu stazu i da je onesposobi za korišćenje kopanjem dubokog rova preko nje. Opet je u pitanju v.d. direktorica Banje Junaković. Nije ona samo problem. Juče je bio problem po meni i protivzakonita upotreba policije. Naime, neko je poslao nekoliko policajaca da spreče vraćanje staze u prvobitno stanje. Nisu kriva ta deca, nego taj neko. Razlog je, po njima, bio taj što smo hteli nešto da radimo na tuđem posedu, navodi Rašeta.

On objašnjava da sporni šumski put nije posed Banje Junaković.

-Na portalu Geosrbije i E katastra jasno se vidi da cela parcela 3664/5 k.o. Prigrevica nije data na korišćenje Specijalnoj bolnici banja Junaković. Naime, iz lista nepokretnosti broj 2430 možemo saznati da se parcela broj 3664/5 sastoji iz 5 delova ukupne površine 95.178 m2. Kod svih delova je definisana vrsta prava: svojina, oblik svojine: javna svojina. Za prvi deo ove javne svojine je definisano da je površine od 8.472 m2. U delu lista nepokretnosti koji definiše podatke o delu parcele definisano je da se sastoji od zdrage – kompleks Banje Junaković, u ukupnoj površini objekta od 8.472 m2 (znači ceo deo). U delu lista nepokretnosti koji definiše imaoce prava na objektu je definisano da je ovaj deo i dalje javna svojina, ali je dat Banji na korišćenje. Svi ostali delovi ove parcele u površini od 86.706 m2 nikom nisu dati na korišćenje, pa ni Banji „Junaković“, objašnjava Rašeta.

On zaključuje da pošto taj deo nije dat na korišćenje Banji Junaković, v.d. direktorica nije smela da mu namenu promeni samovoljno, ali i da je lokalna vlast morala da reaguje, te da je policija morala da štiti narod, a da je narod imao pravo što je tražio da ovu šumsku stazu i dalje koristi kao šumsku stazu ili put i da ga u tome niko ne sme da sprečava.

Da ovde neće biti kraj sukobima, najavilo je prijavljivanje policiji noćašnje akcije, koja je danas bila kod Rašete da uzme izjavu.

-Kao što sam i naslutio, v.d. direktorica ne miruje ni nedeljom. Prijavila je noćađnju akciju i policija je malopre bila da uzme izjavu od mene po pitanju – da li znam ko je to uradio. Rekao sam da ne znam, a i da znam, ne bih rekao, objavio je Rašeta.

Još je dodao i da je on, bez obzira na sve do sada, spreman da razgovara sa v.d. direktoricom Banje o šumi Junaković i međusobnoj saradnji.

14393

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!