DRUŠTVO

PREDSEDNICA OPŠTINE APATIN DUBRAVKA KORAĆ ČESTITALA SVIM GRAĐANIMA OPŠTINE APATIN BOŽIĆ I NOVU GODINU

13805

Dragi sugrađani,
Iza nas je teška i neobična godina.
Naše živote u 2020. je izmenila pandemija korona virusa. Promenila je načine na koji radimo, provodimo slobodno vreme, viđamo porodicu i prijatelje. Čeznemo za odlaskom na koncert ili utakmicu. Rukovanja i zagrljaji su postali retkost.
Postali smo više okrenuti sebi i svojim porodicama, upućeni na svoje kuće i stanove. Ali smo u neku ruku postali i solidarniji i hrabriji i spremniji da se suočimo s izazovima. Shvatili smo važnost dobre pripreme za buduća vremena. I postali smo zahvalni, pre svega herojima među nama. U prvoj liniji zdravstvenim radnicima, ali i svima koji su nesebično pomagali i davali sebe u borbi protiv bolesti.
Nepovoljnu zdravstvenu situaciju u našoj opštini dočekali smo spremno, upravo zbog ulaganja u zdravstveni sistem učinjenih u prethodnom periodu. Početkom prošle godine otvorili smo renovirane prostorije Doma zdravlja. Opšta praksa, medicina rada i laboratorije su uređeni i opremljeni po standardima kakve viđamo u zdravstvenim ustanovama na zapadu. Nabavljena je nova oprema, savremeni aparati i nova sanitetska vozila. Izgrađeni su logopedsko-defektološki kabinet i senzorna soba za decu sa posebnim potrebama.
Mislili smo i na najmlađe – nakon gradnje modernih jaslica u Apatinu i renoviranja vrtića u Prigrevici, prošle godine je kompletno rekonstruisan i sređen vrtić u Svilojevu. Na red dolazi isti takav objekat za mališane iz Sonte.
Umanjeni budžeti sprečili su nas da završimo mnoge zamišljene projekte. Ipak, neki su u toku, a za neke smo pronašli novac i planiramo ih za 2021. godinu. Tu pre svega mislim na projekte u selima, poput kanalizacione mreže, sanacije puteva, gradnje pijace u Sonti, rekonstrukcije biciklističkih staza i ulice Srpskih vladara. Po završetku pandemije, vraćamo se traženju sredstava za veliki poduhvat kompletnog renoviranja osnovne škole u Apatinu, koja već dugo čeka na umivanje. Planiranim projektom će postati jedna od najmodernijih školskih ustanova u našoj zemlji.
U teškoj ekonomskoj situaciji, koja pogađa ne samo celu našu zemlju, već i ceo svet, trudimo se da očuvamo radna mesta u našoj opštini, ali i da otvorimo nova. Lepe vesti za ove praznike saopštili smo sa najavljenim dolaskom švajcarske kompanije, koja započinje investiciju gradnje fabrike. Posebno nas raduje što je investitor otkupio zemljište u Slobodnoj zoni, što znači da imaju poverenja u nas kao efikasnu lokalnu samoupravu, te da imaju nameru da ostanu u Apatinu i da šire svoje poslovanje. U godini pred nama očekujem još nekoliko ovakvih lepih vesti.
Kao što znate, zbog aktuelne zdravstvene situacije, dočeka Nove godine i drugih prazničnih manifestacija neće biti. Opštinska sredstva namenjena tim događajima preusmerena su u humanitarne svrhe, u duhu ovog vremena darivanja i solidarnosti. Ipak, opština je i ove godine obezbedila novogodišnje paketiće za sve naše najmlađe sugrađane.
U ime opštinske uprave i svoje lično ime, želim Vam da novogodišnje i božićne praznike dočekate sa najbližima – u miru, sreći i najvažnije, u zdravlju.
Verujem da ćemo sledeću Novu godinu dočekati zajedno, na Trgu Nikole Tesle, uz muziku, vatromet i sećanje na koronu kao ružnu prošlost.
Sa nadom u bolju godinu,
Dubravka Korać,
Predsednica opštine Apatin

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!