DRUŠTVO

PRIČE IZ KOMŠILUKA: Borbelj, ponos Apatina, vlasnik 200 medalja i 70 pehara

16204

 

Iako ima svega 27 godina, Apatinac Đuro Borbelj u svojoj bogatoj kolekciji već broji oko 200 medalja i 70 pehara. Ovaj skromni mladić trenira atletiku deset godina unazad i svojim primerom iz godine u godinu dokazuje da su posvećenost i disciplina ključni za postizanje vrhunskih rezultata u sportu. 

Borbelj je završio Srednju tehničku školu u Somboru, a već šest godina radi u Vojsci Srbije, u kojoj je prošle godine, po završetku kursa za podoficire, dobio stalno zaposlenje.

Kako nam je otkrio, ljubav ka sportu kod njega se rodila od malih nogu, ali atletika nije bila njegov prvi izbor.

“Od malena sam imao afiniteta prema sportu. Dugo sam trenirao fudbal u Fudbalskom klubu Mladost iz Apatina i bio sam dobar fudbaler. Međutim, povreda me je vremenom udaljila od te prve ljubavi. Neposredno nakon toga, videvši da atletičari trče po kraju, želeo sam i sam da se oprobam u tom sportu”, prisetio se naš sagovornik i dodao kako se ljubav ka atletici kod njega rodila čim je počeo da se takmiči i upoznaje nove ljude.

16205

Kako saznajemo od njega, posao koji radi takođe je doprineo da bude bolji u sportu.

“U poslu koji radim morate biti stalno fizički spremni za postavljene zadatke. Od vas se traži disciplina, strpljenje i rad, kao i u sportu”, priča Đuro.

Iako je u početku nastojao da se takmiči u srednjim prugama, 1.500m i 3.000m, uvideo je da ima dobru izdržljivost, te se ubrzo prebacio na takozvane duge pruge, što se ispostavilo kao dobra odluka.

Iako su mu sve nagrade drage, Borbelj je izdvojio one na koje je naponosniji:

„Najvećim uspehom do sada smatram učešće u Portugaliji na Kupu evropskih klupskih šampiona, koje smo izborili kao ekipni pobednici Srbije u krosu 2021. godine, kao i učešće na Svetskim vojnim igrama u Wuhanu (Kina) 2019. godine, gde sam trčao svoj prvi maraton i odmah istrčao vojni rekord Srbije star 25 godina, kada sam i sam rođen, ‘95 godine. Tu je i šampionska titula Srbije u Polumaratonu, kao i dosta drugih vrednih odličja, da ih sad sve ne spominjem. U svakom slučaju, predivan je osećaj biti rekorder svoje zemlje u nekoj disciplini i šampion iste.”

Naš sagovornik smatra da svaki sportista treba da se ponaša posvećeno, disciplinovano, da vodi računa o ishrani, da ima kvalitetan odmor, da uči na tuđim i na svojim greškama, da je konstantan i da uvek uči.

Kako nam je otkrio, nema mnogo slobodnog vremena za ispijanje kafe, društvene mreže, igrice itd. Svaki njegov dan je kompletno organizovan od jutra do mraka.

“Da bi bili uspešni, marate biti veoma dosledni i posvećeni, da volite ono što radite i da radite ono što volite. Kod uspeha nema prečica, uvek se svaki korak mora preći”, poručuje Borbelj i ističe kako je  podrška bližnjih takođe od velike važnosti.

“Podršku su mi najviše pružili treneri sa koji sam radio, pogotovo trenutni, Đuro Milinković iz Novog Sada, predsednik kluba Goran Čegar, devojka, kao i porodica. Koliko god da je ovaj sport individualan, sve oko mene utiče na to da li ću biti psihofizički spreman i pripremljen.”

Đuro smatra da je AK Apatin jedan od boljih klubova u zemlji.

“Stanje u klubu je jedno od boljih u Srbiji, ima mnogo dece i mladih u besplatnoj školi atletike, iz koje će, nadam se, izaći mlade nade Srbije. Mislim da AK Apatin ide u dobrom pravcu. Takođe, smatram da bi se izgradnjom atletske staze u Apatinu dodatno doprinelo mladim talentima u budućnosti i mislim da to Apatin zaslužuje”, izjavio je Borbelj.

16206

Planovi ovog sjajnog sportistei nadasve skromnog i kulturnog mladića su da što duže ostane u sportu, zdrav, a rezultati će već doći. Želja mu je odlazak na Olimpijske igre, što bi bila kruna njegovog dugogodišnjeg rada i truda, a mi smo sigurni da će to i ostvariti.

Mladima za kraj poručuje da bavljenje sportom pruža višestruke benefite.

“Preporučio bih svim mladim ljudima da se bave sportom, prvenstveno zbog samog razvijanja i rasta, da pobegnu od lošeg društva, društvenih mreža, te da postanu bolji ljudi i cene rad, a uspešni i talentovani će se već vremenom prepoznati po njihovim rezultatima. Ipak, treba da znaju, da bi bili u nečemu dobri, moraju da posveta tome više vremena. Vreme prolazi brzo, jedina stvar je što smo mi piloti i utičemo na to u koju stranu ćemo leteti i koji pravac izabrati”, zaključio je Borbelj. 

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!