DRUŠTVO

PRVO MESTO u Beogradu za priču Apatinca Nikole Bujića u kategoriji učenika 3. i 4. razreda

17093

 

Na konkursu „Izokrenute priče i pesme“, Dečjeg kulturnog centra Beograd, Nikola Bujić, učenik III-5 odeljenja OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Apatina, osvojio je 1. mesto za svoju priču pod nazivom „Doživljaj koji me pamti“.

“Nikad nećemo saznati zašto je Branko Ćopić napisao svoju „ Izokrenutu priču“, ali znamo da je decu nasmejao, a odraslima pokazao svoju nenadmašnu veštinu igre rečima. Moj učenik, Nikola Bujić, nakon upoznavanja sa Ćopićevom pričom, dobio je inspiraciju i na sledećem času je napisao svoju izokrenutu priču. Dao joj je naslov „Doživljaj koji me pamti.“ Priču sam poslala na konkurs Dečjeg kulturnog centra Beograd „Izokrenute priče i pesme“ i Nikola je osvojio 1. mesto u kategoriji priča učenika 3. i 4.razreda. Dobio je i priliku da putem video-zapisa pročita svoj nagrađeni rad u elektronskom časopisu Čika Jova Zmaj“, rekla je Nikolina učiteljica Gabriela Кordić.

Kako je još navela na sajtu škole, svečana dodela diploma je održana 31. janura 2023. godine u Crvenoj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd. Diplome je lično deci uručio predsednik žirija Slobodan Stanišić, a ujedno je i evocirao svoje uspomene na susrete sa Brankom Ćopićem. U biblioteci su deca dobila priliku da vide vitrinu sa ličnim stvarima Branka Ćopića koje je Dečjem kulturnom centru poklonio Aleksandar Кuruzović, sin glumca Tome Кuruzovića, omiljenog glumca Branka Ćopića.

“Ponosna sam na veliki uspeh mog đaka. Ali, do sada sam već uveliko upoznala sve Nikoline vrline i sposobnosti. On je jedan od najboljih učenika u odeljenju. Omiljen je među svojim drugarima. U timskim igrama ili grupnom radu, Nikola ih predvodi, bodri i smišlja uspešne strategije. Nikola od malena trenira fudbal, a od prošle godine ide u Muzičku školu i svira saksofon. I na tim poljima on niže uspehe. Veoma je kreativan, voli da crta, dobar je recitator i glumac. Mnogo čita i ima bogat rečnik. Često ga možemo videti kako iz biblioteke iznajmljuje razne knjige. Posebno ga zanimaju istorijski događaji i značajne ličnosti iz prošlosti. Divi se svom imenjaku Nikoli Tesli. Verujem da će Nikola Bujić postati značajna ličnost. Ne znam da li će da bude veliki sportista, umetnik, naučnik ili pisac. Ali znam da će sigurno da bude veliki čovek”, zaključila je učiteljica Кordić.

17094

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!