DRUŠTVO

REKREATIVNI RIBOLOVCI POKRENULI PETICIJU ZA UKIDANJE PRIVREDNOG RIBOLOVA

13957

Na adresu USR Bucov iz Apatina je stigla inicijativa nezadovoljnih rekreativnih ribolovaca Zapadnobačkog okruga i okoline koji su pokrenuli peticiju za hitnu obustavu privrednog ribolova na reci Dunav u Specijalnom rezervatu prirode „Gornje Podunavlje“ zbog katastrofalnih posledica po aktivnosti i delatnosti koje se ovde obavljaju.

U peticiji se navodi da privredni ribari ne podležu nikakvoj kontroli i da svoj posao obavljaju bez poštovanja bilo kakvih normi koje se odnose na ograničenja ulova, vrste, broja, poštovanja lovostaja, zona zabranjenih za ribolov, mrestilišta, mrestilišta, zimovnika, itd. Ovakvi postupci pretnja su za rekreativne i sportske ribolovce i njihova udruženja, koji uredno plaćaju dozvole za lov, držanje opreme, takmičenja, kao i za poslovanje svih  organizacija koje su vezane za legalan sportski i rekreativni ribolov.

U peticiji stoji da je ugrožen i sam upravljač SRP „Gornje Podunavlje“ jer su njegove zakonske aktivnosti na zaštiti i unapređenju ovog privrednog dobra u koliziji sa ovakvim obavljanjem privrednog ribolova, kako u lokalnom tako i u kontekstu prekogranične saradnje.

Peticijom se zahteva:

     - hitan uvid  i kontrola stanja i efekta privrednog ribolova u SRP Gornje Podunavlje i razgovor sa predstavnicima svih zainteresovanih strana; 

     - da se trajno zabrani obavljanje bilo kakvog privrednog ribolova na teritoriji SRP Gornje Podunavlje;

    - da se po ispunjenju prve dve tačke poveća broj ribočuvara, podigne kvalitet njihovog rada na terenu i pojača kontrola rekreativnih ribolovaca, čak i ako bi to značilo podizanje cene dozvole za rekreativni ribolov.

 

Iz udrženja USR Bucov pozivaju sve nezadovoljne rekreativne i sportske ribolovce kao i ljubitelje Dunava i prirode da dođu u prostorije udruženja i potpišu peticiju.

13958

13959

13960

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!