DRUŠTVO

Sutra počinju 55. Majske svečanosti u Prigrevici

15585

 

Povodom obeležavanja dana završetka Drugog svetskog rata i pobede nad fašizmom, Dana kolonizacije, Dana Spomen biblioteke i Dana Mesne zajednice, u Prigrevici će biti održane tradicionalne, 55. po redu, Majske svečanosti. Ova manifestacija datira od davne 1967. godine, kada je podignuta Spomen biblioteka.

Ovogodišnje Majske svečanosti obeležavaće se tri dana, tokom kojih će biti pripremljeni bogati kulturno-umetnički, zabavni i sportski sadržaji. Donosimo vam komplet program:

Petak, 6. maj

 • Od 17 sati – ulične trke
 • Od 20 sati – predstava „Balkanski špijun“ u Domu kulture

Subota, 7. maj

 • Od 10 sati – turnir u odbojci
 • Od 17 sati – nastup dece iz PU „Pčelica“
 • Od 18 sati – dečija predstava
 • Od 19 sati – književno veče „Kako je nestao jedan narod“
 • Od 20 sati – Rok veče, nastupaju Ćuta bend i Krvava Meri

Nedelja, 8. maj

 • Od 9 sati – turnir u rukometu
 • Od 11 sati – polaganje venaca na spomen obeležja
 • Od 11:30h – Svečana akademija u Domu kulture
 • Od 19:30h – Veče narodne muzike, nastupaju grupa Trio Fantastiko i Dejan Matić

Svi sadržaji, osim sportskih, Svečane akademije i predstave „Balkanski špijun“, odvijaće se na bini na otvorenom u centru sela. Tokom trajanja manifestacije, u organizaciji Udruženja Ličana i Banijaca Prigrevica, održavaće se i Etno sajam.

Zavičajni muzej biće otvoren 6. i 7. maja u periodu od 16 do 20 sati, i 8. maja od 10 do 14 sati.

Prostorije ličkog udruženja biće otvorene 7. maja od 10 do 20 sati.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!