DRUŠTVO

U SONTI REALIZOVAN PROJEKAT „BUDIMO JDNAKI U ŠKOLSKIM KLUPAMA“

14534

Realizovan omladinki volonterski projekat “Budimo jednaki u školskim klupama” u Sonti u okviru konkursa “Šta nam teško”


U proteklih mesec dana u Sonti je bio prisutan kako kreativni, tako i humanitarni duh koji je bio realizovan zahvaljujući projektu „Budimo jednaki u školskim klupama“ u okviru konkursa „Šta Nam Teško“.

Koordinatorka projekta, Jelena Pejović, zajedno sa članovima svog tima, Klaudiom Lukić, Jovankom Zorica, Anđelom Šimunov i Vukanom Macura, održale su kreativne radionice gde su mladi volonteri Sonte pravili poklone koji su bili dodeljeni deci koja pohađaju osnovnu školu „Ivan Goran Kovačić“ u Sonti, a koja spadaju u socijalno ugroženu grupu stanovništva.

Centar za socijalni rad u Apatinu je uputio članove tima ka porodicama kojima je ovakav vid pomoći bio potreban. Takođe, članovi tima su sve vreme imali podršku Centra za kulturu i obrazovanje Sonta, koji je ustupio prostor za realizaciju radionica. Pokloni su pored predmeta koje su volonteri napravili (čestitke, dekupaž, ….) sadržali i osnovne stvari koje su neophodne za neometan rad na času (sveske, bojice, flomastere, školski pribor, …).

Cilj projekta je bio da se putem radionica okupe mladi, da provedu kvalitetno slobodno vreme, da se podstakne njihova kreativnost, da im se da primer na koji način mogu pomoći svojoj lokalnoj zajednici, u ovom slučaju njihovim drugarima iz škole, kao i da ih podstakne da i u buduće učestvuju u sličnim projektima ili da sami budu inicijatori.

U subotu, 16.10.2021. CEKOS je organizovao dečiju pijacu, gde su volonteri izlagali svoje kreacije, a potom je u Domu kulture održana radionica glume u koju su bili uključeni i njihovi drugari, kojima su na kraju uručili poklone. Nakon radionice organizovano je druženje u prostorijama novootvorenog Omladinskog kluba Sonta gde su svi zajedno gledali crtani film i igrali društvene igre.

Članovi tima ovog projekta smatraju da su uspeli u misiji koju su zamislili i ovim putem žele da ohrabre sve ljude da i oni učine neko dobro delo za svoju zajednicu.

Konkurs „Šta Nam Teško“ sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM 42 iz Leskovca, GM Optimist iz Gornjeg Milanovca uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

14535

14536

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!