DRUŠTVO

U VRTIĆ UPISANO 51 DETE VIŠE NEGO PRETHODNE GODINE

14313

U 29 VASPITNIH GRUPA 659 MALIŠANA 

U Predškolsku ustanovu „Pčelica“ ove školske godine upisano je 659 dece, odnosno 51 dete više u odnosu na prošlu godinu. Mališani su raspoređeni u 29 vaspitnih grupa, u 10 objekata na teritoriji cele opštine.

-Evidentno je, za naše uslove, značajno povećanje broja dece, u odnosu na prošlu školsku godinu. Veliko interesovanje je za smeštaj dece jaslenog i mlađeg uzrasta. Uspeli smo da smanjimo tzv. listu čekanja na petoro dece (deca rođena 2020. i 2021. godine), kaže Biljana Mandić, direktorica Vrtića.

U objekat u Bloku 112 upisano je 174-oro dece, raspoređenih u sedam vaspitnih grupa. U jaslicama se nalazi 67 mališana u četiri vaspitne grupe, uzrasta od 6 meseci do 3 godine. U objektu u ulici Petra Drapšina ima 102-oje dece u četiri vaspitne grupe, u Ognjena Price 50-oro dece u dve vaspitne grupe, od čega je jedna uzrasta od 4,5 do 5,5 godina, a druga jaslenog uzrasta, od 2 do 3 godine. U objektu na Trgu oslobođenja ima 78-oro dece u tri vaspitne grupe, u Naselju Roma u dve vaspitne grupe ima 45-oro mališana. U vrtić u Prigrevici je upisano 61-o dete (tri vaspitne grupe), u Sonti 41-o (dve vaspitne grupe), u Svilojevu 16-oro, dok vrtić u Kupusini ove školske godine pohađa 25-oro mališana.

U celodnevnom boravku, u 22 vaspitne grupe je 415 mališana, a u poludnevnom 244, u sedam vaspitnih grupa.

U Pripremnom predškolskom programu (deca rođena od 01.03.2015. do 01.03.2016.) koji je zakonski obavezan, nalazi se 221 dete u 13 grupa, od čega u Apatinu 164-oro, a u selima 57-oro dece. Prošle godine u Pripremnom predškolskom programu bilo je ukupno 184 deteta u 11 grupa, od čega u Apatinu 126-oro, a u selima 58-oro.

-U inkluziji, sa mišljenjem opštinske interresorne Komisije, imamo 31 dete, u 15 vaspitnih grupa. Od tog broja, 27-oro dece su predškolci, a njih 15-oro će imati podršku defektologa specijalne škole „Vuk Karadžić“ iz Sombora, dodaje direktorica „Pčelice“.

Po njenim rečima, svi objekti su ovog leta dobili internet konekciju, a do kraja septembra biće završena  rekonstrukcija i adaptacija objekta vrtića u Sonti, gde je u toku nabavka nameštaja i drugih potrebnih sredstava. Radove i opremu finansira opština Apatin.

-Uskoro počinju radovi na postavljanju LED rasvete u objektima u Parku, Petra Drapšina i Naselju Roma, što finansira Pokrajinski sekretarijat za energetiku. Fondacija „Novak Đoković“ do kraja godine treba da izvrši potpuno opremanje jedne radne sobe u jaslicama. Radi se o prenameni prostorije koja je do sada bila trpezarija, objašnjava direktorica „Pčelice“ i zaključuje da Vrtić ove školske godine radi punim kapacitetom, uz poštovanje preporučenih i propisanih epidemioloških mera.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!