DRUŠTVO

Upozorenje za vozače: PARKIRANJE U PARKU ĆE SE KAŽNJAVATI!

16021

Sutra počinju 58. Apatinske ribarske večeri. S obzirom da se očekuje veliki broj posetilaca, iz Turističke organizacije Apatin apeluju na vozače da svoja vozila ne parkiraju u gradskom parku.

-Parkiranje u gradskom parku je kažnjivo, a na ulasku u park biće redari, koji će sprečavati parkiranje i usmeravati na mesta dozvoljena za to. Parking mesta koja mogu da se koriste su na staroj i novoj pijaci, u ulici Miloša Obilića, kod hale i osnovne škole, železničke stanice, stadiona OFK „Mladost“, Lidla, u ulici Duška Trifunovića, kao i drugim mestima u gradu koja su predviđena za parkiranje, navode u Turističkoj organizaciji.

Slažemo se, postoje mesta predviđena za parkiranje a park to, svakako, nije. Ali, činjenica je da parkinga nema dovoljno, jer se o ovom problemu nije razmišljalo kad su ti, novi parkinzi projektovani, rekonstruisani i građeni.

Podsetimo, upravo uz obrazloženje da su potrebna dodatna parking mesta, rekonstruisana je ulica Petefi Šandora, u delu od Dimitrija Tucovića do Stanka Opsenice. I, umesto najavljenih, dodatnih brojnih parking mesta, koja su bila potrebna upravo zbog brojnih dešavanja na Trgu Nikole Tesle, a za koje je bilo dovoljno prostora, napravljeno je svega nekoliko koji ne zadovoljavaju potrebe ni onih koji žive u toj ulici.

Takođe, ulica Duška Trifunovića je prebukirana i običnim danima i žitelji te ulice često ne mogu da pronađu slobodno mesto za parkiranje. Parking iza Maksija je rekonstruisan, ali umesto racionalno iskorišćenog prostora, novim projektom je ostao bez sedam, osam mesta za parkiranje u odnosu na stari. Slično je i sa parkingom u prolazu ka esovima. I tamo je manje nekoliko parking mesta, jer su ostavljene „zelene površine“ koje se nikada nisu zazelenele...

Dakle, mesta za parkiranje neće biti dovoljno ni za ove Ribarske večeri, kao i za sve prethodne. Prilika da se ovaj problem bar delimično reši je propuštana više puta. Park je, godinama, služio kao nužni „parking“ za one koji nemaju kud. Da li će se ta tradicija prekinuti sutra, videćemo...

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!