DRUŠTVO

Veliko interesovanje za RADIONICU o savremenom načinu PROIZVODNjE RAKIJE

17364

 

Proizvođači i ljubitelji voćnih rakija „Čuvari tradicije“ iz Apatina pripremaju za 1. april drugu po redu radionicu o savremenom načinu proizvodnje rakije, prvu radionicu te vrste u Srbiji.

Kako saznajemo od Petra Hortija, ispred organizatora, interesovanje je premašilo sva očekivanja, te su tako sva mesta popunjena još pre dve nedelje, iako je rok za prijave trebalo da traje još dva dana. Osim gostiju iz cele Srbije, svoj dolazak na radionicu prijavili su i potvrdili brojni gosti iz Hrvatske, Bosne, Slovenije i Austrije.

„Svojim edukativnim radom želimo da damo doprinos podizanju kvaliteta proizvedene rakije na hobi nivou, koji je inače na veoma problematičnim granama kod nas. Napominjemo da smo i prošle godine u ovo vreme već organizovali radionicu sličnog tipa, koja je bila dobro posećena i kao takva dobila odlične ocene od strane hobi proizvođača iz Srbije“,rekao je Horti.

17365

Prema njegovim rečima, na ovogodišnjem skupu biće urađen praktičan prikaz celokupnog toka savremenog načina proizvodnje rakije, uz upoznavanje sa teoretskim delom materije.To znači da će se na licu mesta praktično izvesti mlevenje i ukomljavanje voća sa upotrebom enoloških sredstava, destilacija meke rakije i frakciona destilacija prepeka. Za vreme trajanja destilacije (u periodu praznih hodova), biće održano teoretsko predavanje sa posebnim akcentima na proizvodnju rakije od koštičavog i jabučastog voća.

Predavači su :

1. Petar Horti - Oprema, priručna sredstva i pomagala, Izbor enoliških sredstava i ukomljavanje

2. Srđan Minjević - Teorija destilacije i praktični deo (destilacija meke rakije i prepeka)

3. Zoran Ristić - Tretiranje rakije posle prepeka (stabilizacija, odležavanje u inertnim posudama i buretu, podešavanje pitke jačine kao i filtracija i flaširanje)

Datum održavanja radionice je 1. april u Međunarodnoj marini u Apatinu od 9 do 16 sati. Kako navode oranizatori, kompletno predavanje sa praktičnom demostracijom će se održati u zatvorenom prostoru.

 

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!