DRUŠTVO

Završene 55. MAJSKE SVEČANOSTI u Prigrevici

15598

 

Proteklog vikenda u Prigrevici su održane tradicionalne, 55. po redu, Devetomajske svečanosti. Ova manifestacija organizuje se povodom obeležavanja dana završetka Drugog svetskog rata i pobede nad fašizmom, Dana kolonizacije, Dana Spomen biblioteke i Dana Mesne zajednice.

Kada su sportski događaji u pitanju, tokom ovogogodišnjih Devetomajskih svečanosti, održane su ulične trke, te turniri u odbojci i u rukometu, u kojima su učešće uzeli naši najmlađi sugrađani. Mališani iz PU “Pčelica”, objekat “Leptirići” iz Prigrevice, pripremili su program na bini na otvorenom, uz tradicionalni maskenbal, a za njih je bila priređena i pozorišna predstava, “Crvenkapa i Vučko”.

Tokom trajanja manifestacije, u centru sela bio je organizovan Etno sajam, gde su posetioci mogli uživati u gastronomskim specijalitetima domaće radinosti, a svi zainteresovani mogli su posetiti i Zavičajni muzej.

15599

U nedelju, 8. maja, na Trgu heroja su položeni venci na spomen obeležja, a potom je u Domu kulture održana i Svečana akademija, na kojoj su učešće uzeli KUD “Carza” Apatin i Pevačka grupa “Etna”, Ženska pevačka grupa “Banija” Prigrevica, KUD “Sedmica” Ugrinovci i Muška pevačka grupa KUD-a “Prigrevica”.

15602

Kada su zabavni sadržaji u pitanju, subota je bila rezervisana za rok veče, kada su nastupili Ćuta i Jotan kao predgrupa, te Krvava Meri kao glavi bend.

15600

Ipak, kao što se i očekivalo, najviše posetilaca bilo je sinoć, u nedelju, na koncertu popularnog pevača narodne muzuke, Dejana Matića, a koji je za Radio Apatin, neposredno pred koncert, izjavio kako mu je naročito drago što je došao baš u Prigrevicu.

15601

“Bio sam u ovim krajevima dosta puta, taj spoj publike i mene ovde uvek je neverovatan. Baš sam se oduševio kad su mi iz tima rekli gde dolazimo i siguran sam da će biti spektakularno. Iz Apatina takođe nosim najlepše uspomene. Dosta ljudi ovde vodi poreklo iz mog kraja, gde sam se i ja rodio, možda i to utiče na tu neverovatnu energiju između publike i mene”, rekao je Matić, te sjajnim koncertom još jednom opravdao poverenje mnogobrojne publike.

Kao predgrupa Matićevom koncertu nastupio je bend Trio Fantastico.

15603

15604

15605

15606

 

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!