DRUŠTVO

Zvonko Bogdan i Lexington na ovogodišnjem BODROG FESTU

16135

 

Tradicionalna manifestacija „Bodrog fest“ i ove će godine biti organizovana u Bačkom Monoštoru. Ovaj festival hrane, tradicije i muzike zakazan je za petak i subotu, 12. i 13. avgust.

Prvog dana „Bodrog festa“ posetioci će moći uživati u koncertima Bande drvene i čuvenog Zvonka Bogdana, dok su za drugi dan manifestacije najavljeni koncerti popularne muzičke grupe Lexington, te sjajnog somborskog benda Trilogy.

Takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša, tzv. „Bodroški kotlić“, zakazan je za petak, 12. avgust, sa početkom u 18 sati, a sve informacije o učešću mogu se dobiti na brojeve telefona 025/807-504 i 065/80-75-040 ili putem mejl adrese mzbmonostor@mts.rs.

Podsećamo, od 2005. godine, drugog vikenda avgusta, u Bačkom Monoštoru se održava festival kulture i tradicije pod nazivom „Bodrog fest“. Značaj ove manifestacije ogleda se u očvanju tradicije i kulture, kao i prirodnih bogatstava sela. Osnovna ideja je da se kroz stare zanate, domaće proizvode, tradicionalna jela, piće, običaje, nošnje, igre i pesme, kao i prirodna bogatstva, ovo selo gostima predstavi kao turistička destinacija.

Mnogobrojni gosti tom prilikom mogu da degustiraju tradicionalne gurmanluke na čelu sa ribljim paprikašem, perkeltom, pečenom ribom, paprikašem od divljači, te čuvenom gibanicom sa makom i orasima. Tokom manifestacije, u selu su izloženi mnogobrojni proizvodi starih zanata, kao i ostali domaći proizvodi, karakteristični za Bački Monoštor i okolinu. Festival poseti preko 10.000 gostiju iz zemlje i inostranstva.

Sa aspekta promocije prirode i Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, bitno je spomenuti da festival svake godine posećuju i saradnici iz domaćih i međunarodnih organizacija za zaštitu prirode.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!